Σταύρος Κελέτσης : «Θωρακίζουμε το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα από την εγκληματική δραστηριότητα και την τρομοκρατία»

Ξεκίνησε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, η επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, που αφορά στην πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Εισηγητής του νομοσχεδίου, από την πλευρά της πλειοψηφίας, είναι ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Βουλευτής άρχισε με αναφορά στο μεγάλο πρόβλημα της τρομοκρατίας, το οποίο επί δεκαετίες ταλάνιζε τη χώρα και στη δολοφονία του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, 31 χρόνια πριν, που συγκλόνισε το πανελλήνιο. «Ένας πολιτικός που πίστευε στην εθνική συνεννόηση, έπεσε θύμα μιας άνανδρης επίθεσης από δολοφόνους τρομοκράτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.
Ο Σταύρος Κελέτσης στην ομιλία του εστίασε στην ανάγκη βελτιώσεων και ρυθμίσεων που θα ενισχύσουν περισσότερο, τα μέτρα καταπολέμησης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. «Παρά τις επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. το πρόβλημα της τρομοκρατίας παραμένει, μεταλλάσσεται και εξελίσσεται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε ο ίδιος τονίζοντας πως πρέπει να αντιμετωπιστεί η ολοένα αυξανόμενη σύγκλιση του οργανωμένου εγκλήματος και της διεθνούς τρομοκρατίας.
Ο Βουλευτής, αναφέρθηκε στις προβλέψεις του Σχεδίου Νόμου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να αυξηθεί η συνολική διαφάνεια και η ασφάλεια λειτουργίας του οικονομικού και χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος σε επίπεδο Ε.Ε. προκειμένου το χρηματοπιστωτικό σύστημα να μη χρησιμοποιείται από εγκληματικές ομάδες, για τη νομιμοποίηση χρημάτων από παράνομες δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.
Το Νομοσχέδιο θα εισαχθεί για συζήτηση, στην ολομέλεια της Βουλής, την ερχόμενη εβδομάδα.