Στα εγκαίνια του Pet Scan στην Αλεξανδρούπολη παρευρέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα

Με αποδοκιμασίες την υποδέχτηκαν οι φοιτητές της ιατρικής

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα παρέστη χθες στην Αλεξανδρούπολη στα εγκαίνια του Συστήματος Ποζιτρονικής και Αξονικής Τομογραφίας (PET/CT) που τέθηκε σε λειτουργία την προηγούμενη εβδομάδα από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του PET / CT καθώς και η εγκατάσταση του στο Π.Γ.Ν.Α. αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ», το οποίο συνεχώς διαθέτει τεράστια κονδύλια με σκοπό την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας των πολιτών που ζουν στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα στολίδι του ΠΓΝΑ και μία ιδιαιτέρως σημαντική προσφορά σε όλους τους ασθενείς της Περιφέρειας μας που χρειάζονται αυτή την ειδική εξέταση, η οποία αποτελεί την πιο σύγχρονη απεικονιστική μέθοδος της Πυρηνικής Ιατρικής και πλέον για την πραγματοποίησή της δεν θα απαιτείται η μετάβασή των ασθενών της περιοχής μας στη Θεσσαλονίκη.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός έφτασε στο ΠΓΝΑ όπου εκεί γιατροί, νοσηλευτές και φοιτητές της ιατρικής σχολής, την υποδέχτηκαν με αποδοκιμασίες και γιουχαρίσματα εκφράζοντας έτσι την δυσαρέσκειά τους στις κυβερνητικές αποφάσεις που διαλύουν το δημόσιο σύστημα υγείας.

Η κα Γκάγκα συνομίλησε για λίγα μόνο λεπτά με τους φοιτητές, ακούγοντας τα αιτήματα για ενίσχυση του νοσοκομείου με μηχανήματα και προσωπικό.