Σοβαρά επεισόδια ξανά στις Καστανιές τα ξημερώματα της Τετάρτης

Οργανωμένη επίθεση κατά των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας σημειώθηκε τα ξημέρωμα της Τετάρτης στον Έβρο, στο φυλάκιο των Καστανιών. Επί μιάμιση ώρα, από τις 2.30 ως τις 4.00 τα ξημερώματα, ομάδα 300 αλλοδαπών με πέτρες, σφεντόνες και αυτοσχέδιους λοστούς επιχειρούσαν να σπάσουν την γραμμή αποτροπής στα ελληνικά σύνορα και να εισέλθουν παράνομα στην χώρα. Μάλιστα στο οργανωμένο σχέδιο εισβολής είχαν την συνεργασία και Τούρκων αστυνομικών, που πετούσαν δακρυγόνα.

Στο «Φυλάκιο 1» σήμανε συναγερμός

Ήχησαν οι σειρήνες. Στρατός κι Ελληνική Αστυνομία απέκρουσαν το κύμα της πρωτοφανούς επίθεσης ενώ για πρώτη φορά είδε την πραγματική κατάσταση που επικρατεί και κλιμάκιο της νέας δύναμης της FRONTEX που συνδράμει στις περιπολίες στον Έβρο.
Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται τέτοια οργανωμένη επίθεση ξημερώματα στον Έβρο. Όπως και είναι η πρώτη επίθεση που σημειώνεται από τη στιγμή που η Ευρώπη σφράγισε τα σύνορά της λόγω κορονοϊού προς τρίτες χώρες, συνεπώς και την Τουρκία.
Το επεισόδιο κρίνεται από το ΓΕΕΘΑ ως σοβαρό. Μάλιστα εκτιμάται ότι οι Τούρκοι ήθελαν να δοκιμάσουν το επίπεδο ετοιμότητας των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας.