Σε ύφεση η φωτιά στο Αρίστεινο – Στάχτη πάνω από 400 στρέμματα γης

Επέστρεψαν τα παιδιά στο παιδικό χωριό SOS

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στην περιοχή Αρίστεινου του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Στις 22.00 κατάφεραν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις να οριοθετήσουν τη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή.

Για την κατάσβεση της πραγματοποιήθηκε μια από τι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις για φέτος, αφού επιχείρησαν δυνάμεις απ’ όλη την περιφέρεια ΑΜΘ αλλά και δυνάμεις της Κεντρικής Μακεδονία, που κατέφθασαν στο σημέιο άμεσα.

Στην πυρκαγιά, επιχείρησαν 91 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή από Ε.Σ. με μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Επιπλέον, από το μεσημέρι της Πέμπτης μέχρι και τις 20.30 στο σημείο επιχειρούσαν από αέρος 4 air tractors , 2 ελικόπτερα , 2 PZT καθώς και ένα αεροσκάφος Εrickson.

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Ορεστιάδας του διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Κωνσταντίνο Κούκουρα, η πυρκαγιά εξελίσσονταν σε ένα πολύ δύσκολο σημείο έφθασε μέχρι την κορυφογραμμή του βουνού και αυτή την στιγμή ελέγχεται μόνο από τι επίγειες δυνάμεις.

Με μια πρώτη εκτίμηση κάηκαν περί τα 450 στρέμματα δάσους (πεύκα, ακακίες, χαμηλή βλάστηση) καθώς και μελίσσια. και άλλα 100 στρέμματα χορτολιβαδικης έκτασης, ενώ απειλήθηκαν βιοτεχνίες και ποιμνιοστάσια τα οποία διασώθηκαν. Δεν απειλήθηκε το Μοναστήρι Αετοχωρίου, ενώ τα παιδιά του παιδικού χωριού SOS που προληπτικά εκκενώθηκε, θα επιστρέψουν στην εστία τους.

Από νωρίς το πρωί στην περιοχή θα βρίσκεται κλιμάκιο για την καταγραφή της καταστροφής.