Σε συνέντευξη ανακοίνωσε εκλογές το Μάιο ο πρωθυπουργός

21 ή 28 οι πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής

Τον Μάιο έδειξε ως μήνα διεξαγωγής των εκλογών ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μιλώντας στον Σταύρο Θεοδωράκη και την εκπομπή του «Πρωταγωνιστές» στον ALPHA, μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

“Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος ότι οι εκλογές θα γίνουν το Μάιο. Δεν θα γίνουν τον Ιούλιο. Και δεν θα γίνουν -θα ήταν και αδιανόητο να λέγαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Ιούλιο- διότι μπορεί να χρειαστεί δεύτερη κάλπη. Πολύ πιθανό. Και δεν θα πάμε να κάνουμε εκλογές τον Αύγουστο. Και φυσικά έχουμε και την περίοδο των Πανελληνίων, την οποία πρέπει να προστατεύσουμε ως «κόρη οφθαλμού»”, δήλωσε ειδικότερα ο κ.Μητσοτάκης.

Η ακριβής ημερομηνία των εκλογών δεν είναι ακόμα γνωστή, ωστόσο, με βάση το επικρατέστερο σενάριο η κάλπη της απλής αναλογικής θα στηθεί στις 21 Μαΐου, ενώ υπάρχει στο τραπέζι και η 28η Μαΐου. Επομένως, σε περίπτωση μη σχηματισμού κυβέρνησης θα ακολουθήσουν και δεύτερες εκλογές μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις, πιθανότατα στις 2 Ιουλίου.

Η Βουλή θα συνεχίσει τις εργασίες της έως τη Μεγάλη Τρίτη ή τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά θα κλείσει, όχι μόνο για το Πάσχα, αλλά…πιο μόνιμα. Μετά το Πάσχα, θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τη διάλυση της Βουλής, με την προκήρυξη των εκλογών να αναμένεται να γίνει είτε στις 21 είτε στις 24 Απριλίου.