Σε πλήρη λειτουργία το PET scan στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε το ακτινοδιαγνωστικό PET – CT στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, δίνοντας τέλος στη σωματική, ψυχολογική και οικονομική ταλαιπωρία των ογκολογικών ασθενών και των οικογενειών τους, ύστερα από 4,5 χρόνια αναμονής.

Τα ευχάριστα νέα ανακοίνωσε ο καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και διευθυντής του Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής, Αθανάσιος Ζησιμόπουλος, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο Facebook στο οποίο αναφέρει:

«Καλή μας αρχή! Οι πρώτοι ασθενείς μας υπεβλήθησαν σε επιτυχή εξέταση PET/CT στο Τμήμα Πυρινικής Ιατρικής ΠΓΝΑ. Η χαρά και η ικανοποίηση όλων μας είναι μεγάλη, γιατί μας δόθηκε μέσω της δωρεάς του Ι.Σ  ΝΙΑΡΧΟΥ, η δυνατότητα να φανούμε χρήσιμοι στους ασθενείς της ΑΜΚΘ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής. 

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Έβρου “ΣυνεχίΖΩ” με τη σειρά του σχολίασε:

“Το PET/CT στο ΠΓΝΑ,είναι πραγματικότητα!!!Συγχαρητήρια Athanassios Zissimopoulos και σε όλο το προσωπικό!!! Μια νέα εποχή με περισσότερα “όπλα”, ξεκίνησε για τους ασθενείς με καρκίνο !”

Η προσφορά της συγκεκριμένης τεχνολογίας στην διαγνωστική και θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών είναι ανεκτίμητη σε πολλά επιστημονικά πεδία της Ιατρικής όπως κυρίως σε Ογκολογία, Νευρολογία, Αιματολογία, Παιδιατρική , Λοιμωξιολογία, Καρδιολογία, Ουρολογία Ορθοπεδική κλπ.

Να θυμίσουμε, ότι το μηχάνημα ήταν μια δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο ΠΓΝΑ, το 2018 και από τότε μέχρι σήμερα, ήταν εκτός λειτουργίας, αναγκάζοντας ογκολογικούς ασθενείς να ταξιδεύουν μέχρι Θεσσαλονίκη και Αθήνα, προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις.