Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης

Δημόσιο αγαθό το νερό – όχι στο νομοσχέδιο

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν οι εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη, ζητώντας την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου που οδηγεί σε ιδιωτικοποίηση του νερού. Μπροστά από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης των δύο πόλεων, πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή των εργαζομένων που βρισκόταν σε απεργιακές κινητοποιήσεις εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων, υποψηφίων βουλευτών και δημάρχων, εκπροσώπων φορέων, σωματείων, συλλόγων και πλήθος πολιτών.

Στο πλευρό των εργαζομένων των ΔΕΥΑ που αντιδρούν ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την μετονομασία και διεύρυνση της ΡΑΕ, που εισήχθη με διαδικασίες εξπρές και ψηφίστηκε ήδη, έδωσαν το νομαρχιακό τμήμα Έβρου της ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας πως «παρά την καθολική αντίδραση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των εργαζομένων, των πολιτικών κομμάτων, των κοινωνικών και περιβαλλοντικών φορέων και της κοινωνίας, η κυβέρνηση της Ν.Δ. προωθεί για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, που ιδιωτικοποιεί το νερό». Καλεί δε τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και συνολικά τους κατοίκους του νομού, να συμμετάσχουν στις σημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα γίνουν μπροστά από τις ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, τονίζοντας πως «η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των νερών είναι ένα θέμα που αφορά όλους». Όπως επίσης ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας και η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, χαρακτηρίζοντας «έκτρωμα» το νομοσχέδιο, καθώς, όπως επισήμαναν, «ουσιαστικά ιδιωτικοποιεί το ύψιστο-δημόσιο κοινωνικό αγαθό, που είναι το νερό».

Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ διεκδικούν να αποσυρθεί τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο, να γίνουν άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες στις ΔΕΥΑ διασφαλίζοντας φθηνό, με επάρκεια ελεγμένο και υγιεινό νερό για το λαό