Σε αναμονή Θεοδωρικάκου, στον «πάγο» προς το παρόν οι κινητοποιήσεις για το Φυλάκιο

Αντιπαραθέσεις και εντάσεις προκάλεσαν για μία ακόμη φορά τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας την Τρίτη, τόσο αυτά που προέκυψαν κατά το δημοτικό έλεγχο, όσο και τα της ημερήσιας διάταξης.

Κυριάρχησαν οι εξελίξεις στις δομές του Φυλακίου, το ζήτημα που έχει προκύψει με τα 25 προς απόσυρση και τα άλλα 15 «χαμένα» οχήματα του δήμου, αλλά και πολλές αναφορές στον απλήρωτο εργαζόμενο της ΔΕΥΑΟ που προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του.


Επί του θέματος με τις δομές στο Φυλάκιο, εντύπωση προκάλεσε στην αντιπολίτευση η στάση αναμονής που ζητά η δημοτική αρχή να τηρηθεί, έως ότου απαντήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοδωρικάκος αναμένεται στην πόλη, όπως έχει «δεσμευτεί» από τον Οκτώβριο του 21, για να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα που έχουν προκαλέσει σύγχυση και αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Μετά την απουσία του λόγω κακοκαιρίας την περασμένη Τρίτη, εστάλη νέα πρόσκληση την Παρασκευή προκειμένου να συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο παρά την παρέλευση τόσων ημερών ακόμα δεν έχει απαντήσει.

Η δημοτική αρχή ακολουθεί τα βήματα που έχει ορίσει σχετικά με τις αντιδράσεις της, επομένως έδωσε μια πίστωση χρόνου στον υπουργό έως σήμερα Πέμπτη, ώστε αν δεν λάβει απάντηση να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η επίσκεψη της Επιτροπής που έχει οριστεί γι’ αυτό το σκοπό στην Αθήνα. Παράλληλα, αναμένεται να ληφθεί απόφαση για οργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας τις προσεχείς ημέρες.


Για τα τέσσερα θέματα σχετικά με «έγκριση πρακτικών ακαταλληλότητας ή ασύμφορης κυκλοφορίας» για 25 οχήματα του δήμου, η αντιπολίτευση ζήτηση αναβολή προκειμένου να γίνει επί τόπου επίσκεψη και να διαπιστωθεί ότι πράγματι πρέπει να αποσυρθούν. Το αίτημα περί αναβολής έγινε δεκτό, ωστόσο δεν έλλειψαν οι εντάσεις σχετικά με τα άλλα 15 οχήματα που αγνοούνται, για τα οποία πλέον κατατέθηκε μήνυση από το δήμο Ορεστιάδας «κατά αγνώστων, για κλοπή 15 παλαιών οχημάτων του δήμου». Για επιχείρηση «εξαφάνισης των συγκεκριμένων χαμένων οχημάτων» έκανε λόγο η Μ. Γκουγκουσκίδου, τονίζοντας πως ο δήμος κινήθηκε νομικά έπειτα από πιέσεις της αντιπολίτευσης.


Πολλές αναφορές έγιναν και στο θέμα του εργαζομένου της ΔΕΥΑΟ ο οποίος παραμένει απλήρωτος, καθώς εκκρεμεί νομική διαδικασία. Δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μ. Γκουγκουσκίδου και του δημάρχου Ορεστιάδας Β. Μαυρίδη κατά τη διάρκεια του δημοτικού ελέγχου, συνεπώς και δεν αναμενόταν να ληφθεί κάποια απόφαση στο συγκεκριμένο θέμα.