Σαμοθράκη: Τραγικό θάνατο βρήκε 44χρονος ψαροντουφεκάς που παρασύρθηκε από ταχύπλοο

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 44χρονος υποβρύχιος αλιέας (ψαροντουφεκάς) στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Καμαριώτισσας Σαμοθράκης, όταν παρασύρθηκε από ταχύπλοο σκάφος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το δυστύχημα συνέβη περί τις 18.00, η σορός του άτυχου άνδρα εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από το Λιμενικό ενώ ο οδηγός του ταχύπλοου και ένας ακόμη άνδρας που επέβαινε στο σκάφος – οι οποίοι φέρεται να έκαναν διακοπές στην περιοχή – κρατούνται στο Λιμενικό Τμήμα της Σαμοθράκης.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και η αδερφή του 44χρονου ενώ συγκλονισμένος όπως και όλοι οι κάτοικοι του νησιού, δηλώνει ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας. Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ δεδομένου του σοκ που έχει προκαλέσει στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας ο αδόκητος θάνατος ενός νέου ανθρώπου, το ότι η όλη διαδικασία είναι σε εξέλιξη – τόσο ως προς τη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος όσο και την εξεύρεση άμεσα μέσου μεταφοράς της σορού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης – δεν υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω πληροφοριών και στοιχείων.

Σημειώνεται ότι μέχρι και τις βραδινές ώρες συνεχίζονται οι προσπάθειες η σορός – η οποία παραμένει στο Κέντρο Υγείας – να μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να πραγματοποιηθεί αύριο η νεκροψία – νεκροτομή.

Το σκάφος ανήκει σε Βούλγαρους.

Οι τοπικές αρχές ερευνούν το συμβάν για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα. Υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την τήρηση των κανόνων ασφαλείας από το σκάφος καθώς ο δύτης είχε τη σημαδούρα του.

Ο θάνατος του νεαρού άνδρα έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και έχει προκαλέσει βαθιά θλίψη στους οικείους και τους φίλους του. Είναι μια τραγική υπενθύμιση του πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια στη θάλασσα και της ανάγκης για αυστηρότερη τήρηση των κανονισμών από όλους τους εμπλεκόμενους στις θαλάσσιες δραστηριότητες.