Σάλος και παραιτήσεις στην Ξάνθη για αναφορά της πόλης με τουρκική ονομασία

Σφοδρές αντιδράσεις από παράγοντες της πόλης και αυτοδιοικητικούς

Χαμός στην Ξάνθη με σφοδρές αντιδράσεις, κόντρες και παραιτήσεις. Αιτία ένα διαφημιστικό σποτ του Δήμου Ξάνθης για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης που απευθυνόταν σε Βούλγαρους και Τούρκους επισκέπτες.

Ο σάλος προήλθε από το γεγονός ότι το τουρκόφωνο σποτ ανέφερε το Δήμο Ξάνθης και με την τουρκική του ονομασία ως Iskece, προκαλώντας οξύτατες αντιδράσεις τόσο από πολίτες, κομματικά στελέχη αλλά και αυτοδιοικητικούς παράγοντες.

Μετά το θόρυβο και την κριτική που δέχτηκε ο Δήμος από την αντιπολίτευση, τελικά το σποτ αποσύρθηκε. Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του δημάρχου. Σε δήλωσή του ανέφερε: Μετά την αστοχία στην παραγωγή του διαφημιστικού μηνύματος, από συνεργάτες μου στο Κέντρο Πολιτισμού το οποίο απευθυνόταν στην τουρκική τουριστική αγορά, με την ευκαιρία των Γιορτών Παλιάς Πόλης, για την προσέλκυση τουριστών από τη γείτονα, δηλώνω ότι αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη ως πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και θέτω την παραίτησή μου στη διάθεση του Δημάρχου Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσέπελη.

Με ανάρτησή του λίγα λεπτά μετά, ο επικεφαλής των “4” (δημοτική παράταξη) Σάββας Μελισσόπουλος κάλεσε το Δήμαρχο Ξάνθης να αποδεχτεί την παραίτηση Ασκαρίδη, διαφορετικά θα χρεωθεί ο ίδιος την πολιτική ευθύνη: “Το λιγότερο που έχεις να κάνεις Δήμαρχε κ. Τσέπελη είναι να κάνεις δεκτή την παραίτηση του κ. Ασκαρίδη, για τους λόγους που ο ίδιος αναφέρει στη δήλωσή του. Σε διαφορετική περίπτωση αναλαμβάνεις προσωπικά ο ίδιος ακέραια την πολιτική ευθύνη για το γεγονός ότι ο Δήμος μας, για άλλη μια φορά, έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής στα ΜΜΕ Πανελληνίως. Τέτοιο αλαλούμ πάντως, τέτοια κατάντια και παρακμή δημοτικής αρχής σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της, πρώτη φορά βλέπουμε στην Ξάνθη. Ο διασυρμός της πόλης μας δυστυχώς δεν έχει τέλος, αφού εκτός των άλλων φανερώνει και μια τεράστια ανεπάρκεια και αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να χειριστεί ακόμα και απλά ζητήματα…”.

O πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Δήμος Πρότυπο, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ανέφερε: «ΗΜΑΡΤΟΝ… ΠΙΑ!!! Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, “έφτιαξε” video για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης, το “έντυσε” με ηχητικά στη Τουρκική και αναφέρει τον Δήμο Ξάνθης, ως Δήμο. ISKECE; Κατεβάστε το video, ΤΩΡΑ!!! Αυτό δεν είναι λάθος… είναι έγκλημα, είναι σκέτος εφιάλτης!!! ..Δήμαρχε, εσύ φταις!!! Δεν ντρέπεσαι;».

Πηγή: xanthonews.gr