Σαϊντού Καμαρά | Το συγκινητικό «ευχαριστώ» του – Σε 10 ημέρες η απόφαση της Αρχής Προσφυγών

Σε 10 ημέρες αναμένεται να εκδώσει την απόφασή της η Ανεξάρτητη Αρχή Προσφυγών, που εξέτασε την προσφυγή του Σαϊντού Καμαρά, του πρόσφυγα μαθητή του 1ου Λυκείου Αγίου Δημητρίου που κινδυνεύει με απέλαση στη Γουϊνέα λίγες ημέρες μετά τη συμμετοχή του στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Ο νεαρός πρόσφυγας κινδυνεύει με απέλαση, καθώς δεν πληροί τα κριτήρια για ανανέωση της άδειας παραμονής του στην Ελλάδα. Στο πλευρό του μαθητή από βρίσκεται και η δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου η οποία σε δηλώσεις της στο Newsbeast τόνισε πως ελπίζει ότι η απόφαση που θα παρθεί δεν θα έρθει σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα.

Οι συμμαθητές του, που στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του, τον είχαν υποδεχθεί με χειροκροτήματα και ζεστές αγκαλιές. Έξω από το κτίριο της Ανεξάρτητης Αρχής Προσφυγών στη Νίκαια βρέθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι, συμμαθητές, καθηγητές και απλοί πολίτες που έσπευσαν να του συμπαρασταθούν και να ζητήσουν να μείνει στη χώρα μας.

Και όχι μόνο ο Σαϊντού, αλλά κάθε άλλο παιδί σαν τον Σαϊντού.

«Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας, σας ευχαριστώ για την αλληλεγγύη σας, ευχαριστώ όλα τα παιδιά απ’ το λύκειο του Αγίου Δημητρίου, τον διευθυντή μου, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, πάρα πολύ» δήλωσε ο Σαϊντού συγκινημένος, βγαίνοντας από τη συζήτηση της προσφυγής του, που σύμφωνα με πληροφορίες έγινε σε καλό κλίμα.

η