Σ. Κουμτζής: Ο πρώτος τυφλός φοιτητής που αποφοίτησε από τη Σχολή Μηχανολόγων του ΑΠΘ

Ο Σεβαστός Κουμτζής, ο πρώτος τυφλός φοιτητής στην Ελλάδα που αποφοίτησε από τη Σχολή Μηχανολόγων και Μηχανικών του ΑΠΘ, με βαθμό 8,86.

Ο Σεβαστός Κουμτζής έγινε ο πρώτος αρίστευσας τυφλός μαθητής που εισήχθη και αποφοίτησε από παρόμοιο τμήμα σε όλη τη χώρα και φυσικά μίλησε για τις δυσκολίες που υπερνίκησε αλλά και τι σημαίνει για τον ίδιο η πρωτιά που ανοίγει και σε άλλους ανθρώπους με προβλήματα όρασης τον δρόμο να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε μία πανεπιστημιακή σχολή και να καταφέρουν να διακριθούν.

“Αν κάποιος σκοπεύει να ακολουθήσει κάτι τέτοιο είναι δύσκολο και θέλει προσοχή είναι μεγάλο και δύσκολο το ταξίδι αλλά γίνεται με την κατάλληλη υπομονή και προσόντα” δηλώνει μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος αναφέρεται και στήριξη των καθηγητών του αλλά και των δικών του ανθρώπων, όπως του αδερφού του Αργύρη …ο οποίος ήταν εκείνος που το 2014 έγινε η αφορμή να αλλάξει ο νόμος και να επιτρέψει στους τυφλούς φοιτητές να φοιτήσουν στα πανεπιστήμια που μέχρι τότε δεν μπορούσαν.
Συγκινητική και η ανάρτηση του πατέρα του Σωτήρη:

“Η Τρίτη 20 του Δεκέμβρη ήταν μια πολύ μεγάλη μέρα για την οικογένεια μας. Ο Λεβέντης μας κατάφερε και μας έκανε πραγματικά Υπερήφανους!!! Είναι πολύ μεγάλο πράγμα να καταφέρνεις κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες να τερματίσεις πρώτος των πρώτων σε έναν τέτοιο δύσκολο αγώνα!

Γιατί αυτός είναι πραγματικός αγώνας δρόμου και μάλιστα με πολλά εμπόδια. Βαθμολογία. 8,86. Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να διαβάσει και τον Όρκο. Δυστυχώς δεν έγινε έτσι. Δεν υπήρχε χρόνος για να μάθει τον όρκο. Αλλά αυτό Έχει μικρή Σημασία. Το προσπερνάμε. Λεβέντη μου σου ευχόμαστε να πραγματοποιήσεις όλα σου τα όνειρα. Εμείς πάντοτε θα είμαστε δίπλα σου. Συνέχισε έτσι! Συνέχισε να μας κάνεις υπερήφανους”.