Σ.Δ.Ε. Ορεστιάδας: Πλησιάζει η σύνδεση του σχολείου με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι το πρώτο στην Ορεστιάδα που θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα ARISS και θα συνομιλήσει ζωντανά με αστροναύτη του Σταθμού. Η σύνδεση του Σ.Δ.Ε Ορεστιάδας με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)  αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 18:45 στο Πολιτιστικό Πολυκέντρο της Ορεστιάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σχολείου:

«Η μεγάλη στιγμή πλησιάζει. Το Σ.Δ.Ε Ορεστιάδας θα συνδεθεί μέσω Ασυρμάτου, με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)!

Οι εκπαιδευόμενοί μας θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ζωντανά από μία ερώτηση σε αστροναύτη του Σταθμού!

Η σύνδεση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 18:45 (6:45μμ) τοπική ώρα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ορεστιάδας.

Πρόκειται για το Παγκόσμιο Πρόγραμμα ARISS (Amateur Radio International Space Station), το οποίο γίνεται για πρώτη φορά στην Ορεστιάδα και σε Σ.Δ.Ε! Η επίτευξη της σύνδεσης αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα.

Οι εκπαιδευόμενοι, οι Εκπαιδευτικοί, ο Δήμος Ορεστιάδας, το Επιμελητήριο Έβρου, η εταιρία THRAKON, η επιχείρηση Δ. Τασίδης & ΣΙΑ Ο.Ε και το Βιβλιοπωλείο Μαργαρίτης Χαραλαμπίδης, όλοι μαζί συμβάλλουν για την πραγματοποίηση του σημαντικού αυτού γεγονότος!

Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν μαθήματα αστρονομίαςαστροπαρατήρηση και παράλληλα οργανώθηκαν συναντήσεις με μέντορες, όπως αστροφυσικόυποψήφιο αστροναύτη της ESAραδιοερασιτέχνη και άλλους επαγγελματίες που απάντησαν στα ερωτήματα των εκπαιδευομένων.

Όλη η εκδήλωσή μας και η Σύνδεση με τον ISS και την αστροναύτη, θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι μας στο YouTube και από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης αναλυτικά:

18:45 Προσέλευση στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο
19:00 Έναρξη Προγράμματος
Χαιρετισμός Διευθυντή ΣΔΕ Ορεστιάδας
Βίντεο με τον Ι.S.S και τους αστροναύτες
ARISS – Πρόγραμμα ARISS
Παρουσίαση των δράσεών μας τον Μήνα του Διαστήματος Παρουσίαση και ανάλυση της σύνδεσής μας με τον Ι.S.S από μαθητές μας
19:40 Προετοιμασία Σύνδεσης
19:45 Σύνδεση με τον I.S.S
19:56 Μετάφραση των Ερωτήσεων των εκπαιδευομένων και των Απαντήσεων του Αστροναύτη
20:20 Τέλος Εκδήλωσης – Ευχαριστίες

Η ζωντανή μετάδοση θα ξεκινήσει στις 19:00 στο κανάλι μας στο YouTube: https://www.youtube.com/@sdeorestiadas9736