Ράμπες ΑμεΑ θα κατασκευαστούν σε όλα τα σχολεία του δήμου Αλεξανδρούπολης – Υπεγράφη η σύμβαση 

Με χαμόγελα και ικανοποίηση ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης υποδέχτηκε στο γραφείο του, τον ανάδοχο του έργου, που θα δώσει λύση σε ένα ζήτημα το οποίο είχε βάλει σε προτεραιότητα του, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διοίκηση του δήμου και δεν είναι άλλο από την καθολική πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε όλα τα σχολεία του δήμου.

Το συγκεκριμένο έργο ήταν μια κυρίαρχη στόχευση του δήμαρχου, θεωρώντας, ότι δεν επιτρέπεται να υπάρχει πρόβλημα μετακίνησης στα δημόσια σχολεία και να μην μπορούν με ευκολία και χωρίς ταλαιπωρία μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς να μπορούν να προσεγγίζουν τα κτίρια αυτά.

Μετά τις ενδεδειγμένες μελέτες και την κατάλληλη προετοιμασία βάση της ισχύουσας νομοθεσίας για τέτοιου είδους έργα που χρήζουν συγκεκριμένων προδιαγραφών, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις και οι 50 σχολικές μονάδες του δήμου να αποκτήσουν ειδικές ράμπες προσβασιμότητας, διευκολύνοντας την ζωή των ατόμων με αναπηρία.

Οι επεμβάσεις αφορούν στην κατασκευή νέων κεκλιμένων επιπέδων και στους χώρους υγιεινής οι επεμβάσεις αφορούν είτε σε κατασκευή νέων χώρων υγιεινής είτε σε ανακατασκευή υφιστάμενων. Πιο συγκεκριμένα συμπεριλαμβάνονται οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για την κατασκευή ραμπών και WC ΑμεΑ.

Οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί σε 15 μήνες, με προϋπολογισμό 360.000 ευρώ και με την υπόσχεση από την πλευρά της δημοτικής αρχής, πως σε ότι έχει να κάνει με τα ΑμεΑ δίνεται πάντα προτεραιότητα με ευαισθησία και κατανόηση.