Πρωτομαγιά: Την Τρίτη του Πάσχα μεταφέρεται η αργία

Με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί σήμερα η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται την Τρίτη του Πάσχα, όπως ανέφερε  η  Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ανακοίνωσε ότι μεταφέρεται η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς. Φέτος, η Πρωτομαγιά πέφτει εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς το Πάσχα είναι στις 5 Μαΐου, και άρα η αργία μεταφέρεται μετά τον εορτασμό του. Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε η κα Μιχαηλίδου, η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται για την Τρίτη του Πάσχα, στις 7 Μαΐου δηλαδή.


«Η απόφαση για τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα ελήφθη προκειμένου να μην διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα της αγοράς σε μια περίοδο σημαντική για το εμπόριο και τους καταναλωτές. Η απόφαση αυτή υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της ημέρας αυτής μίας ημέρας που λειτουργεί ως εφαλτήριο σκέψης και δράσης ώστε να βελτιωθεί ο εργασιακός βίος των πολιτών» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.


Η κα Μιχαηλίδου, δήλωσε πως «η κυβέρνηση τιμά την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τους εργαζομένους. Οι πολιτικές μας το επιβεβαιώνουν. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια περισσότεροι από 310 χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες βγήκαν από το φάσμα της ανεργίας και σήμερα εργάζονται. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 20% ενώ από τις αρχές Απριλίου θα αυξηθεί περαιτέρω. Αντίστοιχη ήταν και η άνοδος του μέσου μισθού. Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Η περαιτέρω βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και των μισθών των εργαζομένων αποτελούν βασικό πυλώνα της πολιτικής μας».

Θυμίζουμε ότι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας σχηματίζεται 16 με 18 Μαρτίου 2024. Είναι το πρώτο τριήμερο του Μαρτίου, καθώς ο συγκεκριμένος μήνας έχει δύο τριήμερα. Το δεύτερο είναι αυτό που προκύπτει με την 25η Μαρτίου. Η Επέτειος για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 πέφτει Δευτέρα. Είναι αργία για τους εργαζόμενους και σχηματίζει τριήμερο.