“Προσωρινή” αναστολή λειτουργίας των Γραφείων Κτηματογράφησης σε όλο τον Έβρο

Κλειστά μέχρι νεωτέρας θα παραμείνουν τα Γραφεία Κτηματογράφησης Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, που το βράδυ της Τρίτης έλαβαν ενημέρωση για προσωρινή αναστολή λειτουργίας τους, χωρίς να δίνονται περαιτέρω εξηγήσεις για το διάστημα που δεν θα εξυπηρετούν το κοινό, ούτε για τους ακριβείς λόγους για τους οποίους δόθηκε η συγκεκριμένη εντολή στα κατά τόπους Γραφεία, από τον ανάδοχο του έργου κτηματογράφησης της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια ενημέρωση έλαβαν και τα αντίστοιχα Γραφεία του Σουφλίου και της Αλεξανδρούπολης. Το προσωπικό των δύο Γραφείων Κτηματογράφησης στο βόρειο Έβρο, ενημερώνει τηλεφωνικά όλους τους πολίτες που είχαν προγραμματισμένα ραντεβού, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους και να μη χρειαστεί να κάνουν άσκοπη μετακίνηση. Εφόσον δεν αλλάξει κάτι τις επόμενες ώρες ή ημέρες, θα υπάρξουν νέες ακυρώσεις προγραμματισμένων ραντεβού, για τις οποίες θα ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι τηλεφωνικά.

Να σημειωθεί ότι την ίδια κατάσταση αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα και άλλα Γραφεία Κτηματογράφησης της χώρας, σε διάφορες περιοχές, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το θέμα σχετίζεται με την νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με την οποία θα ανανεώνονται οι συμβάσεις με τους ανάδοχους του έργου, που έχουν την ευθύνη λειτουργίας των Γραφείων Κτηματογράφησης.

Με δηλώσεις στην ΕΡΤ Ορεστιάδας το Ελληνικό Κτηματολόγιο, σημειώνοντας ότι «οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετούνται από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Κτηματολογίου». Η εκτίμηση που υπάρχει, σύμφωνα με την απάντηση, είναι ότι «το πρόβλημα αναμένεται να αποκατασταθεί το αργότερο τη Δευτέρα το πρωί», ενώ διευκρινίζεται πως με την επαναλειτουργία των Γραφείων, «θα τηρηθεί η σειρά των ραντεβού»..

ΕΡΤ Ορεστιάδας