Προσοχή! Απόπειρες απάτης σε εξέλιξη στην Αλεξανδρούπολη

Έχουν αυξηθεί και πάλι τα κρούσματα που αφορούν απόπειρες εξαπάτησης σε επαγγελματίες και όχι μόνο, στην Αλεξανδρούπολη. Πληροφορίες που φτάνουν στον focustonevro.gr κάνουν λόγο για τηλεφωνικές επικοινωνίες που γίνονται από αγνώστους οι οποίοι καλούν συνήθως επαγγελματίες ισχυριζόμενοι ότι επρόκειτο να τους στείλουν τα χρήματα που τους οφείλουν.

Πιάνοντας την κουβέντα με τα ανυποψίαστα θύματα προσπαθούν να πάρουν καταρχήν το λογαριασμό τους σε συγκεκριμένη τράπεζα και ακολούθως, θέλοντας να δείξουν το ενδιαφέρον τους, παροτρύνουν τον συνομιλητή τους να μπει στο link που θα τους στείλουν για να επιβεβαιώσουν ότι μπήκαν τα χρήματα.

Αν ο συνομιλητής κάνει το μοιραίο λάθος τότε εγκυμονεί ο κίνδυνος οι επιτήδειοι να αποκτήσουν πρόσβαση στο λογαριασμό τους και τα χρήματα τους να «κάνουν φτερά».

Σε κάποιες περιπτώσεις όπου οι επαγγελματίες αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά τότε εσπευσμένα οι επιτήδειοι κλείνουν βιαστικά το τηλέφωνο.

Μία τέτοια περίπτωση έγινε γνωστή σήμερα στο focustonevro.gr με παρ’ ολίγον θύμα έναν γνωστό επιχειρηματία της πόλης ο οποίος αντέδρασε σωστά και αμέσως απευθύνθηκε στην ασφάλεια για να καταγγείλει το περιστατικό.

Το μήνυμα είχε αποστολέα την Εθνική Τράπεζα και έγραφε:

«ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟ ΕΜΒΑΣΜΑ

Εισερχόμενο έμβασμα εκκρεμεί προς τον λογαριασμό σας για την ολοκλήρωση εισέλθερε στην Υπηρεσία (το link)»

Σε κάθε περίπτωση το συγκεκριμένο μήνυμα που βλέπετε είναι εμφανές ότι “κάτι δεν πάει καλά” αλλά παρόλα αυτά υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις όπου τα μηνύματα δυστυχώς είναι πιο πειστικά. Θυμίζουμε ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πολύ συχνά δίνει τις απαραίτητες οδηγίες για να είναι προσεκτικοί οι πολίτες σε αυτού του είδους τις επικοινωνίες και πολύ περισσότερο τις συναλλαγές.