Προφυλακίστηκε ο 33χρονος που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τον 57χρονο Εβρίτη στο τελωνείο των Κήπων

Προφυλακιστέος μέχρι να οριστεί δικάσιμος κρίθηκε ο 33χρονος Τούρκος που κατηγορείται ότι παρέσυρε με το αυτοκίνητό και σκότωσε τον 57χρονο Έλληνα στις 7 Ιουλίου, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης των Κήπων, αποφασίστηκε μετά την απολογία στον ανακριτή.

Ο 33χρονος παρουσιάστηκε το πρωί της Τρίτης στον ανακριτή για να δώσει εξηγήσεις, οι οποίες καθώς φαίνεται δεν έπεισαν. Πρόκειται για Τούρκο πολίτη, μετανάστη στο εξωτερικό, ο οποίος πήγαινε στην Τουρκία για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ο 33χρονος φέρεται να αρνείται την κατηγορία περί δόλου, υποστήριξε ότι «δεν θυμάται» τι ακριβώς συνέβη και πως, αν αποδειχθεί ότι ευθύνεται ο ίδιος για το συμβάν, προτίθεται να επικοινωνήσει με την οικογένεια του θύματος και εάν το επιθυμούν θα την αποζημιώσει με οποιονδήποτε τρόπο.

Εις βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο παρέσυρε με το όχημά του τον 57χρονο, ο οποίος είχε εξέλθει από το αυτοκίνητό του στη διάρκεια διαπληκτισμού, προκαλώντας του βαριές σωματικές βλάβες, ιδιαίτερα στο κεφάλι.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του και τη μετατροπή της κατηγορίας – απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο σε ανθρωποκτονία από πρόθεση – εισαγγελέας και ανακριτής, αποφάσισαν από κοινού την προφυλάκιση του κατηγορουμένου στο κατάστημα κράτησης της Κομοτηνής.

Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε και η νεκροψία – νεκροτομή στον 57χρονο, από την οποία φέρεται να επιβεβαιώνεται ότι ο θάνατός του, ήταν απόρροια βαριάς κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης με μεγάλο βαθμό αιμορραγίας, που προκλήθηκε από την παράσυρσή από το όχημα του 33χρονου.