Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ν.Βύσσα για την αναστολή λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου

Με το μήνυμα «Κάτω τα χέρια από το Περιφερειακό Ιατρείο της Ν. Βύσσας- Προσλήψεις και ενίσχυση του ΕΣΥ» πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Περιφερειακό Ιατρείο της Νέας Βύσσας σήμερα Κυριακή 28 Νοεμβρίου στις 12:00 στην κεντρική πλατεία της κοινότητας.

Οι πέντε σύλλογοι καθώς και οι κάτοικοι του χωριού εξέφρασαν την έντονη αντίθεση τους με την απόφαση του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης για την αναστολή των Περιφερειακών Ιατρείων και ζητούν την καθημερινή λειτουργία του ιατρείου του χωριού τους.

«Διεκδικούμε να λειτουργεί το Ιατρείο μας καθημερινά με το απαραίτητο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό και κατάλληλα εξοπλισμένο» αναφέρουν στην ανακοίνωση του οι κάτοικοι.

Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης που κατέθεσαν οι κάτοικοι της Ν.Βύσσας, αναφέρουν αναλυτικά:

Αντί για τη στελέχωση των δημοσίων μονάδων υγείας με μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, το Υπουργείο Υγείας απαντά με τον περιορισμό των τακτικών χειρουργείων και την απόσπαση γιατρών από τα Αγροτικά και Περιφερειακά Ιατρεία προς τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας και επιμένει να αφήσει το απυρόβλητο τις μεγάλες ιδιωτικές δομές υγείας. Η απόφαση αυτή είναι ανάλγητη και επικίνδυνη για τους κατοίκους της υπαίθρου, που στην πλειοψηφία τους είναι μεγάλης ηλικίας και μένουν πια εκτεθειμένοι.

  • Να ανακληθεί εδώ και τώρα η απόφαση της 4ης ΥΠΕ, που αφορά το κλείσιμο των Περιφερειακών και Αγροτικών Ιατρείων στην ΑΜΘ.
  • Την καθημερινή λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου της Ν.Βύσσας με το απαραίτητο προσωπικό και τον κατάλληλο εξοπλισμό.
  • Την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας αποκλειστικά από το κρατικό προϋπολογισμό για σύγχρονες απολύτως δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για όλο το λαό.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε αποφασισμένοι, να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα μας μέχρι να ξαναδούμε το Ιατρείο μας να λειτουργεί καθημερινά, στελεχωμένο με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ακολουθεί το ψήφισμα:

Στη σημερινή συγκέντρωση έδωσαν το παρόν, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο Αγροτικός Σύλλογος Ν.Βύσσας και ο πρόεδρος του Γιάννης Μαργαριτίδης, η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών “Είναι στο Χέρι μας”, ο Πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Χάρης Κουσινίδης, η Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας με τον Κώστα Ζαλουφλή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Βύσσας, η Εθελοντική Ομάδα Ν. Βύσσας, ο Μ.Γ.Σ «ΑΚΡΙΤΑΣ» Ν. Βύσσας καθώς και ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Βύσσας, οι οποίοι όπως δήλωσαν θα παραμείνουν ενωμένοι για να κατακτήσουν το στόχο τους και να παραμείνει ανοιχτό το Περιφερειακό ιατρείο Ν. Βύσσας.

.