Περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη

«Η χώρα βρίσκεται σε κλοιό όχι μόνο της πανδημίας, αλλά σε κλοιό Μητσοτάκη. Ήρθε η ώρα να φύγει» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα από την Κομοτηνή όπου ολοκλήρωσε με ομιλία την περιοδεία του σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ήδη ο απερχόμενος πρωθυπουργός της χώρας. Είναι μία τελειωμένη υπόθεση ως πρωθυπουργός» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας ήταν οι Φέρες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας έστρεψε τα πυρά του εναντίον της κυβέρνησης, στη συνάντηση που είχε με αγρότες και κτηνοτρόφους στις Φέρες τονίζοντας πως «με ψέματα και κοροϊδίες δεν αντιμετωπίζεται η ακρίβεια». Ο κ.Τσίπρας εξέφρασε την αγωνία του για την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και το κύμα ακρίβειας, λέγοντας πώς τα νοικοκυριά θα δυσκολευτούν πολύ να βγάλουν το χειμώνα που έρχεται, αν δεν υπάρξει στήριξη από την πολιτεία. Επίσης, συνομίλησε με φορείς και κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία όσον αφορά αγροτικά θέματα, ακρίβεια και το αυξημένο κόστος παραγωγής. Επιπλέον, έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο αυξημένο ποσοστό ανεργίας της περιοχής, καθώς και την αποψίλωση των υπηρεσιών, ένα φαινόμενο που έχει πολυσυζητηθεί τις τελευταίες μέρες στον Έβρο.

Επόμενη στάση στην περιοδεία του στη Θράκη, ήταν ο Ίασμος, όπου συζήτησε με φορείς και κατοίκους στην κεντρική πλατεία για τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν από τις αλλεπάλληλες κρίσεις στην υγεία, στην οικονομία αλλά και γενικότερα στην κοινωνία.

Στη συνέχεια, είχε ενδιαφέρουσα συζήτηση στην Κομοτηνή, με νέους επιστήμονες και εργαζόμενους που αφορούσε τις βαθμίδες εκπαίδευσης, το φαινόμενο του brain drain, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους σε σύγκριση με τους χαμηλούς μισθούς όσων καταφέρουν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας.

Τέλος, η περιοδεία του έκλεισε με την προγραμματισμένη ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής το απόγευμα της Πέμπτης. «Θέλω σήμερα εδώ από την Κομοτηνή ν’ απευθύνω κάλεσμα σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες της Κομοτηνής και όλης της Θράκης. Να γίνουν συμμέτοχοι σε αυτή μας τη προσπάθεια. Να γίνουν είτε μέλη είτε υποστηριχτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» ανέφερε στην ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση»

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η επόμενη κυβέρνηση του τόπου θα είναι κυβέρνηση προοδευτική και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές διεξαχθούν. «Θα τις κερδίσουμε για να ξαναφέρουμε στη χώρα την κοινωνική προστασία, την εμπιστοσύνη, την ασφάλεια» πρόσθεσε.

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια σε θανάτους στην Ευρώπη

Για την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή τις ΜΕΘ ο κ.Τσίπρας τόνισε «Η χώρα είναι πρωταθλήτρια σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην Ευρώπη, άνθρωποι καθημερινά πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, αλλά ο πρωθυπουργός λέει ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Φανταστείτε να μην ήταν υπό έλεγχο η πανδημία». Πρόσθεσε ότι, «Μας κυβερνά μία κυβέρνηση που έχει μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία για να στήσει το δικό της καθεστώς. Έχει ξοδέψει εκατ. όχι για να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν αλλά να επιβάλει στα ΜΜΕ να κρύψουν την αλήθεια και να λιβανίζουν την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

 Μπαίνουμε στον πιο δύσκολο, τον πιο σκληρό χειμώνα των τελευταίων χρόνων

«Η χώρα είναι πρωταθλήτρια στις τιμές του ρεύματος στην Ευρώπη, η πλειοψηφία των νοικοκυριών δε βγάζει το μήνα, και μας λέει μη στεναχωριέστε, είναι παροδικό φαινόμενο» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. «Ο κ. Μητσοτάκης απέτυχε σχεδόν σε όλα όσα υποσχέθηκε και απέτυχε παταγωδώς, είναι ήδη ένας απερχόμενος πρωθυπουργός, το ξέρει και ο ίδιος το ξέρει και η διαπλοκή».

Ένας στους τέσσερις πολίτες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

Ο κ.Τσίπρας είπε ότι σήμερα υφίσταται η απειλή της κοινωνικής περιθωριοποίησης καθώς, όπως τόνισε, πάνω από ένας στους τέσσερις πολίτες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας «Με 1 στους 4 επισήμως κάτω από το όριο της φτώχειας, εκατομμύρια οικογένειες ζουν το ¨σύνδρομο της τρίτης εβδομάδας¨. Βλέπουν δηλαδή το μηνιαίο εισόδημα να εξαερώνεται πριν καλά καλά τελειώσει η τρίτη εβδομάδα του μήνα».

Δέσμευση για υλοποίηση του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που θα υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί κυβέρνηση τονίζοντας ότι περιλαμβάνει την αύξηση των πόρων για το σύστημα υγείας, την ενίσχυση του προσωπικού των νοσοκομείων, την επίταξη χωρίς αποζημίωση των νοσοκομείων του ιδιωτικού τομέα για τη νοσηλεία των ασθενών με κορονοιό, και σοβαρή και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών για τους ακριβείς στόχους του εμβολιασμού.