Πέρασε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας το ψήφισμα δημιουργίας Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου

Κατά του ψηφίσματος το Δημοτικό Συμβούλιο Διδυμοτείχου

Κατά πλειοψηφία, με 21 ψήφους “υπέρ” και 6 “κατά”, συναίνεσε το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας επί του Ψηφίσματος για τη δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου, το οποίο είχε υποβάλει η Πρωτοβουλία Διεκδίκησης του συγκεκριμένου αιτήματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ Ορεστιάδας, “υπέρ” τάχθηκαν τα 10 παρόντα στη συνεδρίαση μέλη της παράταξης του δημάρχου, οι 4 δημοτικοί σύμβουλοι της ελάσσονος μειοψηφίας (Χρήστος Καζαλτζής, Γιώργος Σουκουλδάνος, Παυλίνα Κυρμάνη και Σάκης Κυργιάννης) και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Στράντζαλης . “Κατά” ψήφισαν οι 6 παρόντες σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, της παράταξης του Βασίλη Μαυρίδη (Βασίλης Μαυρίδης, Γιώργος Καραγιάννης, Γιάννης Περιστεράκης, Αρχοντής Αρχοντίδης, Χρήστος Ορμανλίδης και Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης).

Διαφορετικό ήταν το αποτέλεσμα που βγήκε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου, που επίσης συγκλήθηκε για να συζητήσει και να τοποθετηθεί επί του ίδιου ψηφίσματος. Η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων τάχθηκε κατά του αιτήματος δημιουργίας περιφερειακής ενότητας βορείου Έβρου με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας να διαμορφώνεται με 15 “κατά” και 6 “υπέρ”.

Συγκεκριμένα, από τους 21 παρόντες στη συνεδρίαση, έντεκα (11) σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου και τέσσερις (4) της παράταξης μειοψηφίας του Χρήστου Τοκαμάνη τάχθηκαν “κατά”, ενώ ο ίδιος ο κ. Τοκαμάνης και άλλοι τρεις σύμβουλοι της παράταξής του, μαζί με δύο συμβούλους της παράταξης του κ. Χατζηγιάννγλου, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου, το υπερψήφισαν.