Περαιτέρω θωράκιση στα σύνορα

Έφτασαν οι 100 συνοριοφύλακες της Frontex και το τεθωρακισμένο από την Αυστρία

Ηρεμία επικρατεί στις Καστανιές του Έβρου τα τελευταία 24ωρα μετά τη συνάντηση του Ερντογάν με την ηγεσία της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Εντωμεταξύ ο φράχτης στα σύνορα θωρακίζεται, ενώ ενισχύονται οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις και αυξάνονται οι περιπολίες.

Θωρακίζεται ο φράχτης
Αρχίζουν περιπολίες οι 100 συνοριοφύλακες της Frontex
Από την Τρίτη 10 Μαρτίου έφτασαν στη Νέα Ορεστιάδα και οι 100 συνοριοφύλακες της Frontex, οι οποίοι, σε συνεννόηση με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, θα συμβάλλουν στο έργο των περιπολιών και της γενικότερης περιφρούρησης των συνόρων μας.
Εντωμεταξύ, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, είχε δεσμευθεί πριν λίγες ημέρες πως θα στηρίξει την Ελλάδα στην προσπάθεια της προστατεύσει τα ελληνικά σύνορα.
Χαρακτηριστικά είχε δηλώσει ότι «η Αυστρία θα συμβάλλει με άμεση επιπλέον βοήθεια προς την Ελλάδα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα, ώστε τα ελληνικά σύνορα προς την Τουρκία να παραμείνουν κλειστά και να μην ενδώσουμε στο παιχνιδάκι του Ερντογάν».
Έτσι λοιπόν, υλοποιείται η δέσμευση της Αυστρίας, με τις Ένοπλες Δυνάμεις να ενισχύονται από τη συνδρομή υπερ-τεθωρακισμένου από την Αυστρία που έφτασε το πρωί της Τετάρτης στις Καστανιές. Το τεθωρακισμένο όχημα διαθέτει θερμικές κάμερες, αντλίες, επιχειρεί σε δύσβατες και ελώδεις περιοχές και αναμένεται να τεθεί στην υπηρεσία των αμυντικών επιχειρησιακών πλάνων.
Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν 11 πυλώνες πενήντα μέτρων έκαστος, οι οποίοι θα δώσουν τη δυνατότητα να υπάρξει καλύτερη επιτήρηση στα σύνορ, αφού στην κορυφή τους θα υπάρχουν κάμερες και θερμικές κάμερες ώστε να επιτηρούν όλο το μήκος των συνόρων περίπου στα 200 χιλιόμετρα.
Τέλος, η Πολωνία ανακοίνωσε την αποστολή 200 στρατιωτών της με αποστολή να ενισχυθούν και τα δύσβατα περάσματα του ποταμού Έβρου.