Πεδίο αντιπαράθεσης στο δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας τα 25 παροπλισμένα οχήματα

Καταψήφισε η αντιπολίτευση τα «πρακτικά ακαταλληλότητας και ασύμφορης κυκλοφορίας»

Μ. Γκουγκουσκίδου: Τόσα χρόνια αδιαφορούσατε και τώρα μεταθέτετε ευθύνες στην αντιπολίτευση

Κατά πλειοψηφία, με την ισχύ της αντιπολίτευσης, καταψηφίστηκε η «έγκριση των πρακτικών ακαταλληλότητας ή ασύμφορης κυκλοφορίας» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας την Τρίτη 21/2.
Το θέμα αφορούσε στα 25 οχήματα του Δήμου Ορεστιάδας που βρίσκονται ακινητοποιημένο και αδρανή επί σειρά ετών στα αμαξοστάσια του δήμου.
Εισηγητής του θέματος που ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Καραγιάννης, υπέρ ψήφισαν 12 σύμβουλοι της δημοτικής αρχής, ενώ καταψήφισαν 14 των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.


Προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση, με τους επικεφαλής σύσσωμης της αντιπολίτευσης να επικρίνουν τη δημοτική αρχή για τους χειρισμούς της στο θέμα. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες οι επικεφαλής των παρατάξεων επισκέφθηκαν τα αμαξοστάσια για επιτόπια αυτοψία, διαπιστώνοντας ελλιπή φύλαξη που είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή ανταλλακτικών και οργάνων. Επέκριναν τη δημοτική αρχή καταλογίζοντάς της αδιαφορία, αλλά και κατασπατάληση των χρημάτων των δημοτών για τα τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα που καταβάλλονταν αδίκως τόσα χρόνια, για τα παροπλισμένα ή και εξαφανισμένα οχήματα.


Από πλευράς της, η δημοτική αρχή διά του δημάρχου αλλά και του αρμόδιου αντιδημάρχου, υποστήριξε πως η αντιπολίτευση οφείλει να υπερψηφίσει την πρόταση για επίσημη απόσυρση, ώστε να διαγραφούν τα 25 αυτά οχήματα και να απαλλαγεί έτσι ο δήμος από τις υποχρεώσεις να καταβάλει τέλη και ασφάλιστρα.


Ανταπάντησε όμως η αντιπολίτευση, συμφωνώντας με το σχόλιο της επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαρίας Γκουγκουσκίδου:
«Τα κρατήσατε τόσα χρόνια σε αυτή την κατάσταση και πληρώνατε γι΄αυτά, και τώρα επιχειρείτε να μεταθέσετε ευθύνες στην αντιπολίτευση. Αποσύρετέ τα με τη διαδικασία που αποσύρατε οχήματα μέχρι τώρα, και προβλέπει ο νόμος».
Αποτέλεσμα τις αντιπαράθεσης ήταν η καταψήφιση της πρότασης από τους συμβούλους τις αντιπολίτευσης, οι οποίοι υπερισχύουν αριθμητικά από τους συμβούλους της συμπολίτευσης.