Πασχαλινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας, συνεχίζοντας τις εκπαιδευτικές του δράσεις, ετοίμασε και παρουσιάζει από την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 το καινούριο επαιδευτικό του πρόγραμμα για την εορταστική περίοδο του Πάσχα, με τίτλο: «Ήρθε πάλι η Πασχαλιά με τα κόκκινα τ’ αυγά…»

Όπως αναφέρει σχετικά ο υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος και αντιπροέδρος του Μουσείου, Γιάννης Σιωπίδης, «το ανανεωμένο μας πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αναβίωση Πασχαλιάτικων τοπικών εθίμων, προβολή νέου βίντεο, διαδραστικά παιχνίδια, χορούς και πασχαλινές κατασκευές». Ο κ. Σιωπίδης είναι συνταξιούχος δάσκαλος, υπεύθυνος όλων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου.
Την επιμέλεια και την παρουσίαση του συγκεκριμένου Πασχαλινού προγράμματος έχουν οι: Τούλα Κουρουμιχάκη, Γενική Γραμματέας του Μουσείου, συνταξιούχος νηπιαγωγός, Γιάννα Κολοκοτρώνη, συνταξιούχος δασκάλα και Γιώργος Κυρτσόπουλος, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου.
Τα σχολεία και οι ομάδες παιδιών που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Μουσείου κατά τις ώρες 10:00 έως 13:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στα τηλέφωνα: 2552028080 και 6932966955.