Παρουσίαση του βιβλίου “Λίγο πριν συμφιλιωθούμε” της Αναστασίας Τοπαλίδου

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αναστασίας Τοπαλίδου με τίτλο “Λίγο πριν συμφιλιωθούμε” στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διδυμοτείχου. Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που παρουσίασαν η Αναστασία Γκαρά (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου), η Στέλλα Θεοδοσίου (Αντιπρόεδρος του τμήματος Πολιτισμού Δήμου Διδυμοτείχου) και αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η συγγραφέας του βιβλίου Αναστασία Τοπαλίδου και η Δεσποινα Μιχαηλίδου (μέλος της θεατρικής ομάδας ΘΕΑΣΥ Διδυμοτείχου). Ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά ο Χρήστος Γκρεμος.

Περιγραφή:

Μια φορά κι έναν καιρό, σε µια µικρή πόλη ζούσε η Μαρία. Μνήµες και φαντάσµατα την τριγύριζαν, ήταν µια γυναίκα των παθών και των λαθών. Κι όταν ήρθε η ώρα της µετάνοιας, δεν στάθηκε τυχερή να την πραγµατοποιήσει, επειδή άλλα σχέδια υπήρχαν για εκείνη.

Στην ίδια πόλη ζούσε και ο Μανώλης. Έκανε πολλά όνειρα, µε την πίκρα να τα συνοδεύει, έτσι που ποτέ δεν τα έζησε ακέραια: ένα αγόρι των τραυµάτων και των θυµών που µεγάλωνε και που πάντα ζητούσε να ξεφεύγει- από τι, ούτε ο ίδιος γνώριζε.

Ανάµεσα στη Μαρία και τον Μανώλη -και γύρω τους και µέσα τους- έκαιγαν ο πόνος, η φωτιά και η ελπίδα. Ώσπου να ανταµώσουν απλά κι ώσπου να φιλιώσουν χωρίς ποτέ να συµφιλιωθούν.

Ένα συνταρακτικό κοινωνικό δράμα για τη Μαρία και τον Μανώλη, για τον πόνο, τη φωτιά και την ελπίδα που έκαιγε ανάμεσα τους, μέσα τους και γύρω τους.

Βιογραφικό:

Η Αναστασία Τοπαλίδου κατάγεται από το χωριό Δόξα Διδυµοτείχου. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη δηµοσιογραφία, την οποία άσκησε για µικρό χρονικό διάστηµα. Σήµερα ζει στη Δόξα. Από τις Εκδόσεις Πηγή έχει επίσης κυκλοφορήσει τη Συλλογή Διηγηµάτων «Το Φάντασµα, τα Μώβ Έλατα & Άλλες Λεπτοµέρειες»