Ζητείται αύξηση χρηματοδότησης και τροποποίηση χρονοδιαγράμματος για πλήρη υλοποίηση των παρεμβάσεων
Η αναβάθμιση των Ιαματικών Λουτρών Τραϊανούπολης, που χρηματοδοτήθηκε τον Ιούνιο του 2025 με 608.000 ευρώ από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν θα ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου 2025, όπως αρχικά προβλεπόταν, αλλά πήρε παράταση μέχρι τα τέλη Απριλίου 2026.
Όπως αναφέρει απόφαση της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, η ΤΙΕΔΑ και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ζήτησαν τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος, καθώς το αρχικό ποσό δεν επαρκεί για την υλοποίηση όλων των προγραμματισμένων παρεμβάσεων. Μέσω ένστασης διεκδικούν την πλήρη χρηματοδότηση του έργου, ύψους 922.000 ευρώ, ώστε να μην γίνουν εκπτώσεις ή περικοπές.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν:
- Εσωτερικές διαρρυθμίσεις για δημιουργία διαφορετικών χώρων, λουτρό ΑμεΑ και βελτίωση προσβασιμότητας.
- Κατασκευή νέων δαπέδων και ενδοδαπέδιας θέρμανσης και ψευδοροφής με θερμομόνωση.
- Εγκατάσταση νέας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και επισκευές στο εξωτερικό κέλυφος του κτηρίου.
- Κατασκευή υπόγειου δικτύου μήκους 30 μέτρων για μεταφορά ιαματικού ύδατος.
- Τοποθέτηση νέων κουφωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης και μονώσεων σε στέγη και τοιχοποιία.
Η νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου παρέχει τον απαιτούμενο χρόνο για την εκτέλεση όλων των προβλεπόμενων εργασιών, ενώ η πρώτη αίτηση καταβολής της ενίσχυσης θα υποβληθεί έως τις 27 Δεκεμβρίου 2025. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να χρειαστεί και δεύτερη τροποποίηση στο μέλλον, ανάλογα με την πορεία των εργασιών.
Παντίδου Ελένη



