Πανήγυρις του Αγ. Εύπλουστο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Η Ιερά Μητρόπολη, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ότι για την εορτή του Αγίου μάρτυρος Εύπλου, το πρόγραμμα εορτασμών θα είναι ως εξής:

Την Παρασκευή 11 Αυγούστου, εορτή του Αγίου μάρτυρος Εύπλου του διακόνου, πανηγυρίζει το ομώνυμο Παρεκκλήσιο στον Λιμένα της Αλεξανδρούπολης, το οποίο είναι ακριβές αντίγραφο του μοναδικού διασωθέντος ναϊδίου της Αίνου.

Την Πέμπτη 10 Αυγούστου στις 8:30 το βράδυ, θα τελεσθεί στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Εύπλου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ο Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και αμέσως μετά θα τελεσθεί η βραδυνή Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο των προγόνων μας Αινιτών που ετοιμάζει κάθε χρόνο ο Σύλλογος «Ελληνομουσείον Αίνου».

Την Παρασκευή 11 Αυγούστου το πρωί, από 7:00 μέχρι 9:15, θα τελεσθεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου οι πιστοί θα έχουν την ευλογία να προσκυνήσουν τεμάχιο εκ των ιερών λειψάνων του Αγίου Εύπλου.

Εύπλους. Μην ξεχνάμε πώς το όνομα του σημαίνει τον «καλό πλου», το καλό θαλασσινό ταξίδι. Έτσι μοιάζει και ή ζωή μας. Με ταξίδι σε θάλασσα. Ας οδηγούμε το καράβι της ζωής μας με πυξίδα τις εντολές των Αγίων Γραφών «επί λιμένα θελήματος» Θεού. Με κυβερνήτη τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, που είναι η «αιώνιος ζωή», και με απόλυτη υπακοή στο Ευαγγέλιο του δεν θα κινδυνεύουμε πο­τέ να χαθούμε.