Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη

Στo πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει τον 9o Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας. Στον Έβρο θα πραγματοποιηθούν δράσεις στις πόλεις της Ορεστιάδας και της Αλεξανδρούπολης. Με θέμα ««Θηλασμός: Θεμέλιο Ζωής» η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Έβρου διοργανώνει την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ (με ώρα λήξης 14:00) μια εκδήλωση αφιερωμένη στον μητρικό θηλασμό.

Η εκδήλωση  για την Ορεστιάδα θα πραγματοποιηθεί, στο καφεζαχαροπλαστείο -παιδότοπο Ζησάκη, ενώ για την Αλεξανδρούπολη η εκδήλωση θα γίνει στο Επιμελητήριο Έβρου από τις 9:30 π.μ., όπου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες με θέμα τον μητρικό θηλασμό. Σας παραθέτουμε αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλιών.

1.Η φυσιολογία του Θηλασμού: « Αφήνοντας τις ορμόνες να μιλήσουν.»

Δημήτριος Αδαμίδης,

Παιδίατρος – Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών,

Διοικητής ΠΓΝΕ, Πρόεδρος IBFAN,

2.Ατομική Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος

Γεωργαντά Μαρία,

Υπεύθυνη Ιατρείου Μητρότητας Μαία Msc.

2.Ανασταλτικοί Παράγοντες Στον Θηλασμό

Τζουμακίδου Μάρθα, Μαία Msc.

 

Αμέσως μετά την λήξη των ομιλιών, θα αρχίσουν οι εκδηλώσεις του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού.

Σε αυτήν τη γιορτή δίνεται η αφορμή στις μητέρες – μέλη των ομάδων του Δικτύου μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία,  «από μητέρα προς μητέρα». Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς τον θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει τη νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού.

Η εκδήλωση δεν αφορά μόνο θηλάζουσες μητέρες! Η εκδήλωση έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. Γι’ αυτό σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος ΟΛΟΥΣ, -μέλλουσες μητέρες, μητέρες που δεν τα κατάφεραν στο παρελθόν, φίλους και συγγενείς που επιθυμούν να ενημερωθούν για να στηρίξουν κάποιον δικό τους, εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό- για να ενημερωθείτε και για να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.

Οι εκδηλώσεις έχουν διαμορφωθεί έτσι, ώστε να μπορούν να απασχοληθούν οι μικροί φίλοι από τις 11:00 π.μ. έως και τις 2:00 μ.μ. Στην εκδήλωση στην Ορεστιάδα, θα υπάρχουν και φέτος στον παιδότοπο με σόμπες, ώστε να παίξουν τα παιδιά και να χαρούν την εκδήλωση. Φυσικά όποια οικογένεια το επιθυμεί μπορεί να μείνει στον εσωτερικό χώρο του καφέ. Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις.