Ορκίζονται οι νέοι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια στον Έβρο

Στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο η τελετή για το δήμο Ορεστιάδας αυτή την Κυριακή

Το ερχόμενο Σάββατο ξεκινάει η προβλεπόμενη διαδικασία των τελετών ορκωμοσίας των νέων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στον Έβρο. Την άλλη Κυριακή άλλωστε, 1η Σεπτεμβρίου, αναλαμβάνουν και επίσημα τα καθήκοντά τους οι νέες δημοτικές αρχές που προέκυψαν μετά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαΐου.
Ενδιαφέρον μάλιστα προκαλεί και ο χώρος που επέλεξαν να πραγματοποιήσουν τις τελετές του οι νέοι δήμαρχοι, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις αυτές θα γίνουν υπαίθριες και όχι στις αίθουσες των δημοτικών συμβουλίων όπως συνηθίζεται. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα στο δήμο Ορεστιάδας, όπου η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο, αλλά και στο δήμο Αλεξανδρούπολης που θα γίνει στην παραλιακή οδό. Στο δε Διδυμότειχο η τελετή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα γίνει στον αύλιο χώρο του δημαρχείου, ενώ μόνο στο Σουφλί προγραμματίστηκε να γίνει εντός της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου. Για το δήμο Σαμοθράκης δεν υπάρχει ακόμα σχετική απόφαση, καθώς στο πολύπαθο νησί προτεραιότητα έχουν οι σημαντικές εξελίξεις μετά τον πρόσφατο πολυήμερο αποκλεισμό του και όσες ζημίες αυτός επέφερε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.
Ακολουθούν αναλυτικά οι προσκλήσεις των δήμων, όπως αυτές ανακοινώθηκαν:

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Ο δήμος Ορεστιάδας είναι ο μόνος δήμος που επανεξέλεξε τον νυν δήμαρχό του και έτσι ο Βασίλης Μαυρίδης ορκίζεται δήμαρχος για δεύτερη συνεχή θητεία, με ένα ανανεωμένο δημοτικό συμβούλιο καθώς η σύνθεσή του θα έχει πλέον και αρκετούς νεοεκλεγέντες. Στην πρόσκλησή του ο δήμος Ορεστιάδας αναφέρει:
«Με ιδιαίτερη τιμή σας προσκαλούμε στην τελετή Ορκωμοσίας του Δημάρχου Ορεστιάδας Μαυρίδη Βασιλείου, των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ορεστιάδας και των μελών Συμβουλίων των Κοινοτήτων καθώς και των προέδρων των Κοινοτήτων του Δήμου μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25/08/2019 και ώρα 20:00 στο Ανοιχτό Θέατρο Ορεστιάδας, Άλσος Αδριανουπόλεως (Πευκώνας).

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Σε επικοινωνία της «Μ» με τη νέα δημοτική αρχή του Διδυμοτείχου, καθώς δεν υπάρχει ακόμα σχετική ανακοίνωση, γνωστοποιήθηκε ότι η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου και της νέας σύνθεσης του δημοτικού συμβουλίου θα γίνει την Τρίτη 27 Αυγούστου στις 8 το βράδυ, στον αύλιο χώρο του δημαρχείου.

ΣΟΥΦΛΙ

Αλλαγή σκυτάλης και στο δήμο Σουφλίου, με τον Παναγιώτη Καλακίκο να αναλαμβάνει πλέον τα καθήκοντα του δημάρχου, η πρόσκληση του οποίου αναφέρει:
“Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας, την Τελετή Ορκωμοσίας της Νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σουφλίου, που θα πραγματοποιηθεί την 26 Αυγούστου 2019 και ώρα 11.00 στο Δημαρχείο Σουφλίου”.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Το δήμο Αλεξανδρού-πολης αναλαμβάνει από την 1η Σεπτεμβρίου ο νεοεκλεγείς Ιωάννης Ζαμπούκης:
«Tο Σάββατο 24 Αυ-γούστου 2019 και ώρα 20:30 θα γίνει η προ-βλεπόμενη από το άρ-θρο 52 του ν.3852/ 2010 όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 44 του Ν. 4555/2018 ορκωμοσία του νεοκλεγέ-ντος Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, των τακτι-κών Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των συμβουλίων των Κοινοτήτων και των Προέ-δρων Κοινοτήτων στο χώρο της παραλιακής οδού του Δήμου Αλεξανδρούπολης, έμπρο-σθεν του Νομαρχείου».