Ορεστιάδα: Τα 25 χρόνια λειτουργίας τους γιόρτασαν τα τμήματα του ΔΠΘ

Τα 25 χρόνια λειτουργίας τους γιόρτασαν τα πανεπιστημιακά τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας & Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του ΔΠΘ στη Νέα Ορεστιάδα. Στην επετειακή εκδήλωση, ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Φώτης Μάρης, αναφέρθηκε στην εξέλιξη των τμημάτων και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της περιοχής.

Παρά τις δυσκολίες των προηγούμενων ετών, τα τμήματα βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης, με αυξημένο αριθμό φοιτητών και διεθνείς συνεργασίες. Σύντομα αναμένεται η ίδρυση του τμήματος Κτηνιατρικής, ενισχύοντας περαιτέρω το γεωτεχνικό κέντρο του ΔΠΘ.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συμβολή των καθηγητών και ερευνητών που ανέδειξαν το επιστημονικό έργο των τμημάτων, καθώς και στην έντονη διασύνδεσή τους με την τοπική κοινωνία. Η παρουσίαση ιστορικών στιγμών της πανεπιστημιακής διαδρομής ανέδειξε τις προκλήσεις αλλά και τις σημαντικές επιτυχίες που σημειώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Η εκδήλωση περιλάμβανε επιστημονικές παρουσιάσεις και απονομή τιμητικών διακρίσεων σε καθηγητές και φοιτητές, επιβεβαιώνοντας τον καθοριστικό ρόλο των τμημάτων στην εκπαίδευση, την έρευνα και την ανάπτυξη της περιοχής.