Ολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσός ο Τεντόγλου, χάλκινος ο Πετρούνιας!

 Η χαρούμενη είδηση της ημέρας για τα γαλανόλευκα χρώματα είναι το χρυσό στο άλμα εις μήκος από τον Μίλτου Τεντόγλου. Ο Γρεβενιώτης αθλητής μας γέμισε υπερηφάνεια και επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και, αφού πέταξε στα 8.41 στο τελευταίο του άλμα και άφησε πίσω του τους Κουβανούς Χουάν-Μιγκέλ Ετσεβαρία και Μάικελ Μάσο, φόρεσε πανάξια στον λαιμό του το χρυσό μετάλλιο.

Το συρτάκι ακούστηκε και πάλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού μετά την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου, οι διοργανωτές ήθελαν να δώσουν ακόμα περισσότερο ελληνικό χρώμα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έγραψε ιστορία και έγινε ο δεύτερος αθλητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που κατέκτησε το χρυσό μετά τον Στέφανο Ντούσκο στην κωπηλασία.

Περήφανους μας έκανε και ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους, ο οποίος απέδειξε πως, παρά τον σοβαρό τραυματισμό του, βρίσκεται ακόμη στο ανώτατο επίπεδο. Ο Έλληνας πρωταθλητής εκτέλεσε εξαιρετικά το πρόγραμμά του, ωστόσο η βαθμολογία του 15.200 του χάρισε το χάλκινο μετάλλιο. Χρυσό και αργυρό πήγαν στους Κινέζους Λιου Γιανγκ και Γιου Χάο με 15.500 και 15.300 βαθμούς αντίστοιχα.