Ολοκληρώθηκε το “1ο Φεστιβάλ Μουριάς” – Διασκέδασαν μικροί και μεγάλοι

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Σουφλί την Παρασκευή και το Σάββατο, 14 και 15 Ιουλίου 2023, το “1ο Φεστιβάλ Μουριάς”.

Η Ένωση Εμπόρων και Bιοτεχνών Σουφλίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Δήμο Σουφλίου, πολλούς φορείς και Συλλόγους διοργάνωσαν μια ξεχωριστή γιορτή θέλοντας να προβάλλουν τον τόπο και να αναδείξουν τη μουριά ως εμβληματικό δέντρο του Σουφλίου, αφού έχει συνδεθεί με τον μεταξοσκώληκα και το μετάξι.

Όπως αναφέρουν, ήταν ένα διήμερο γεμάτο κέφι, μουσική και χορό στους δρόμους της μουριάς. Επισκέπτες από όλη τη Θράκη είχαν τη δυνατότητα μέσα από δράσεις ψυχαγωγικού, εκπαιδευτικού, περιβαλλοντικού, γαστρονομικού χαρακτήρα να γνωρίσουν τη μουριά και τις αξίες της, αλλά και να γευτούν τα νοστιμότατα γλυκά και τις μαρμελάδες με βάση το μούρο.

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ – Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς εδώ και 20 και πλέον χρόνια υλοποιεί προγράμματα περιβαλλοντικής ενημέρωσης και διοργανώνει δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας της φύσης αλλά και ανάδειξης της περιοχής. Επιπλέον στην εκδήλωση συμμετείχε με δράσεις για παιδιά, με κατασκευές και χειροτεχνίες από ανακυκλώσιμα υλικά, εμπνευσμένες από το αιωνόβιο δέντρο. Οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι φίλοι μας έπαιξαν μαζί μας και είχαν την ευκαιρία να μάθουν ότι εκτός από τις καλλωπιστικές και διατροφικές αξίες της μουριάς υπάρχει και η αξία της βιοποικιλότητας καθώς πολλά και διαφορετικά είδη οργανισμών βρίσκουν καταφύγιο και επιβιώνουν “ ……κάτω από τον ίσκιο της Μουριάς”.