Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο περιφερειακός διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Ξάνθη

Στην Ξάνθη χτύπησε η καρδιά της εκπαιδευτικής ρομποτικής το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, όπου με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκε το First Lego League Xanthi υβριδικά, με καινοτομία και δημιουργικότητα.

Συνολικά 16 ομάδες με 130 μαθητές από την Ορεστιάδα, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Δράμα παρουσίασαν τις καινοτόμες λύσεις τους στο κομμάτι των μεταφορών. Και συγκεκριμένα από το Δήμο Ορεστιάδας συμμετείχαν το 7ο Δημοτικό Σχολέιο Ορεστιάδας, το 2ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας καθώς και το ΕΕΕΕΚ Ορεστιάδας. Στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετείχαν συνολικά 250 παιδιά, προπονητές και εθελοντές στην κατηγορία του Challenge που αφορά ηλικίες 9-16 ετών.


Συνολικά 5 ομάδες πήραν το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό της Θεσσαλονίκης στις 2-3 Απριλίου και 2 ομάδες πήραν απευθείας την πρόκριση για το Global Innovation Award που θα πραγματοποιηθεί στις Η.Π.Α. Ειδικότερα οι ομάδες που προκρίθηκαν είναι από την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα, με την ομάδα του Xanthi TechLab, Robolab, να διακρίνεται και να συμμετέχει στο μεγάλο τελικό της Θεσσαλονίκης.

Η τελετή λήξης είχε γιορτινό πνεύμα με διαδικτυακές συνδέσεις με τις αποστολές της Eduact ταυτόχρονα και στις άλλες περιοχές όπως η Αθήνα και η Κρήτη.
Επίτιμοι καλεσμένοι συνόδευσαν την Τελετή Λήξης με χαιρετισμούς και σχετικές ομιλίες.


Συγκεκριμένα συμμετείχαν:
Η κ. Ζέττα Μακρή Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία έστειλε τον χαιρετισμό της στον οποίο συγχαίρει όλα τα παιδιά για την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό. Ο κ.
Δημήτρης Γιαννακούδης Υπεύθυνος Συντονιστής του “Xanthi TechLab” και τοπικός μας συνεργάτης στην Ξάνθη, ο κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, ο κ. Ιωάννης Δαγκλής Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος, ο κ. Στράτος Κοντός Διευθυντής Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής Ξάνθης και ο κ. Κώστας Βασιλείου Πρόεδρος της
Eduact.


Συγχαρητήρια στους μαθητές που με μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του διαγωνισμού! Συγχαρητήρια και στους προπονητές, που με την πολύτιμη βοήθεια τους, βγάλαμε εις πέρας τις αποστολές.

ωφ

φ