Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Σαμοθράκη

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Σαμοθράκη του Έβρου ανήμερα της ημέρας των Θεοφανείων. Ο πρωθυπουργός προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του νησιού λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί, συνοδευόμενος από τον Αν. Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό και τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα. Στη Σαμοθράκη μεταξύ άλλων βρέθηκαν οι βουλευτές Νατάσα Γκαρά, Δημήτρης Ρίζος, Γιώργος Καΐσας καθώς και στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Μενέλαος Μαλτέζος, ο Γιάννης Νενεδάκης κ.α. Στο νησί βρέθηκε και ο πρόεδρος του Ο.Λ.Α Χρήστος Δούκας.

Αμέσως μετά μετέβησαν στον Ι.Ν Παναγίας Καμαριώτισσας προκειμένου να παραστούν στη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων. Αξίζει ν´αφερθεί πως ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε με προσοχή όσα θέλησε να του μεταφέρει ο ιερέας του ναού Πατήρ Μανώλης Καμπούρης, τόσο για τα προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την Αλεξανδρούπολη, όσο και για εκείνα που έφερε η περσινή έντονη κακοκαιρία στο νησί και όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής «ήρθαν για να μείνουν». Επιπλέον ο ιερέας δεν παρέλειψε να προκαλέσει τον Πρωθυπουργό στο νησί το καλοκαίρι ώστε να δει και να θαυμάσει όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, τη φυσική του ομορφιά.

Ο Αλέξης Τσίπρας λίγο αργότερα συνεχάρη τον θαρραλέο νέο που έπεσε στα παγωμένα νερά του λιμένα της Καμαριώτισσας και έπιασε τον Σταυρό. Έπειτα ακολούθησε ομιλία του πρωθυπουργού με την  παρουσία αιρετών στο Φιδέλειο Πολιτιστικό Κέντρο, με τον δήμαρχο του νησιού λίγο νωρίτερα να δίνει έμφαση στην επιμονή όπως χαρακτηριστικά είπε του κ.Τσίπρα να έρθει στη Σαμοθράκη παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος της Σαμοθράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεργασία που έδειξε η Κυβέρνηση ενώ κήρυξε «Επίτιμο Δημότη Σαμοθράκης» τον Αλέξη Τσίπρα.

Παίρνοντας τον λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε να κηρυχθεί ως επίτιμος δημότης Σαμοθράκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως το μήνυμα που θέλει να δώσει είναι αυτό της « στήριξης συμπαράστασης και έγνοιας για την καθημερινή μάχη που δίνουν οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού & η πολιτεία πρέπει & οφείλει να το δείχνει έμπρακτα». «Βρίσκομαι στο νησί της «Νίκης» γιατί θέλω από δω να ευχηθώ στους Έλληνες για το 2019, μια χρόνια ορόσημο αφού τέθηκαν οι βάσεις κ τα θέμελεια για την αφετηρία της μεγάλης ανάκαμψης της χώρας μας ατενίζοντας το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία τόσο για την οικονομία όσο και τον διεθνή ρόλο της χώρας μας», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός χαρακτηριστικά. Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «δεν πρόκειται να δειλιάσουμε μπροστά στο κόστος & το ρίσκο για όσα θεωρούμε εθνικά ωφέλιμα για τη χώρα», ενώ θέλοντας να στείλει το μήνυμά του προς το εξωτερικό έκανε λόγο για ενότητα των Ελλήνων απευθυνόμενος στην γειτονική Τουρκία, η οποία όπως είπε με την αχρείαστη και ακατανόητη ρητορική της το μόνο που κερδίζει είναι αδιέξοδες αντιπαραθέσεις. Η Ελλάδα δε χτίζει την εθνική της αυτοπεποίθηση με λόγια αλλά με έργα υποστήριξε ο ίδιος ενώ συνέχισε λέγοντας πως «η Ελλάδα ανακτά την ηγετική της θέση στην περιοχή μέσα από τον διάλογο και τη συνεργασία χωρίς όμως να μπορεί να απειληθεί από τον οποιονδήποτε αφού οι ένοπλες δυνάμεις μας βρίσκονται πάντα σε πλήρη ετοιμότητα». Ο Ερντογάν χθες στο λαό της Σμύρνης, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, «διάβασε στίχους που υμνούν τον πόλεμο εγώ σήμερα από δω από την ακριτική Σαμοθράκη θα υμνήσω την Ειρήνη με στίχους ποιήματος του Μπέρτολτ Μπρέχτ».

Αναφερόμενος στα προβλήματα του νησιού, μίλησε για τα εγκεκριμένα έργα μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ & ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, για την αποκατάσταση των μεγάλων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο νησί λογω των καταστροφικών πλημμυρών του Σεπτεμβρίου 2017, την ίδια ώρα που γίνονται μελέτες για τη διαχείριση των λημμάτων και των απορριμμάτων.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος ακόμη στα έργα που θα γίνουν στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, μίλησε για κατοίκους εκβιαζόμενους από ακτοπλόους. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Σαμοθράκη ο Πρωθυπουργός, έκανε μια βόλτα σε καταστήματα εστίασης της Καμαριώτισσας, συνομίλησε με κατοίκους του νησιού ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί Χρόνια Πολλά στο πλήρωμα του πλοίου «Γαύδος» του Λιμενικού Σώματος.