Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των εκπροσώπων της Πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας Β.Έβρου με τους βουλευτές του νομού

Οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου ολοκλήρωσαν τις συναντήσεις τους με τους βουλευτές του Έβρου (Αναστάσιο Δημοσχάκη, Χρήστο Δερμεντζόπουλο, Σταύρο Κελέτση, Αναστασία Γκαρά). Οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το βόρειο τμήμα του Νομού και στην διοικητική αναδιάταξη για την ξεχωριστή αντιμετώπιση της περιοχής. Με τη σειρά τους οι οι βουλευτές αναγνώρισαν την σοβαρότητα των προβλημάτων εκφράζοντας τις δικές του απόψεις, επιφυλάξεις και προτάσεις επί του αιτήματος των φορέων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος επαφών των εκπροσώπων της Πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου με τους βουλευτές του νομού.

Άνοιξε με τη συνάντηση που είχαν με τον βουλευτή Αναστάσιο Δημοσχάκη, συνεχίστηκε με τους βουλευτές Χρήστο Δερμεντζόπουλο και Σταύρο Κελέτση και ολοκληρώθηκε με την βουλευτή Αναστασία Γκαρά.

Οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου κατέθεσαν στους κ.κ. Βουλευτές τους σοβαρούς προβληματισμούς τους για την κατάρρευση που παρουσιάζει το βόρειο τμήμα του νομού, επαναλαμβάνοντας πως η διοικητική αναδιάταξη θα εξυπηρετούσε στη διαφορετική και ξεχωριστή αντιμετώπιση που χρειάζεται άμεσα η περιοχή.

Από την πλευρά τους όλοι ανεξαιρέτως οι βουλευτές αναγνώρισαν την σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το βόρειο τμήμα του Νομού και ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι θετική με την έννοια της ανάδειξης των ιδιαίτερων ζητημάτων της περιοχής φέρνοντας τα στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου. Ο κάθε βουλευτής εξέφρασε τις δικές του απόψεις, επιφυλάξεις και προτάσεις επί του αιτήματος των φορέων και όλοι ζήτησαν ενημέρωση για την συνέχεια της πρωτοβουλίας.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι επαφές με τους εκπροσώπους του 2ου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης με την ολοκλήρωση των οποίων θα ακολουθήσει αναλυτικό δελτίο τύπου.

Τις προσεχείς ημέρες προγραμματίζονται οι συναντήσεις με τους αιρετούς εκπροσώπους του 1ου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης με τους οποίους θα ολοκληρωθεί η παρούσα φάση διεκδίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου ώστε η Πρωτοβουλία να προχωρήσει στα επόμενα βήματα της.