Η κατηγορουμένη, η οποία είχε την ευχέρεια διαχείρισης σημαντικών κονδυλίων του ΟΗΕ, φέρεται ότι το χρονικό διάστημα από το 2014 έως το 2021 ιδιοποιήθηκε ποσό που ξεπερνά το 1.000.000 δολάρια
Στα ίχνη μεγάλης υπόθεσης απάτης με πρωταγωνίστρια Ελληνίδα υπάλληλο του ΟΗΕ σε νευραλγικό πόστο του διεθνούς οργανισμού έφτασαν οι εισαγγελικές αρχές.
Η υπόθεση έφτασε στην ελληνική δικαιοσύνη μετά από… μια ενδιάμεση στάση στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και αφορά κακουργηματική απάτη και πλαστογραφία, αδικήματα για τα οποία διώκεται η υπάλληλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη υπάλληλος η οποία είχε την
ευχέρεια διαχείρισης σημαντικών κονδυλίων του ΟΗΕ φέρεται ότι το χρονικό διάστημα από το 2014 έως το 2021 ιδιοποιήθηκε ποσό που ξεπερνά το 1.000.000 δολάρια.
Η αξιόποινη δράση της αποκαλύφθηκε μετά από τυχαίο έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών του ΟΗΕ που διαπίστωσαν ότι η ίδια έφτιαχνε εξοδολόγια με πλαστά παραστατικά.
Σχηματίστηκε δικογραφία μετά από αναφορά του ΟΗΕ, η οποία αρχικά διαβιβάστηκε στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, που δήλωσε αναρμόδια και επέστρεψε το φάκελο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης, η κατηγορουμένη κλήθηκε για παροχή εξηγήσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρνήθηκε και την κατηγορία, κάνοντας λόγο για ένα διάτρητο σύστημα ελέγχου και αποδίδοντας στον εαυτό της ρόλο θύματος των ανωτέρων της.
Ωστόσο, δεν έπεισε τον εισαγγελέα που άσκησε δίωξη σε βάρος της για δύο κακουργήματα και παρέμενε την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή.
Πηγή: Καθημερινή