Οι πρώτες αντιδράσεις στην ανακοίνωση μεταφοράς της Νοσηλευτικής σχολής στην Αλεξανδρούπολη

«Εμείς κάναμε τα πάντα επι 17 χρόνια  για να κρατήσουμε τη Νοσηλευτική Σχολή στο Διδυμότειχο. Τώρα η παραμονή της είναι πλέον πολιτική απόφαση» σχολίασε  στην  ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρώτος καθηγητής  (ωρομίσθιος) της  σχολής  Κώστας Βαφειάδης για τη δημοσιοποίηση του νέου νομοσχεδίου για το ΔΠΘ στο οποίο γίνεται αναφορά για τη  μεταφορά της στην Αλεξανδρούπολη.

«Αυτή τη στιγμή όπως είπε υπάρχουν 450 φοιτητές (300 ΤΕ και 150 ΠΕ)  το μέλλον των οποίων θα πρέπει να προσέξουν. Που θα πάνε τα παιδιά; Αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί ούτε έχει θεσμοθετηθεί σχολή Νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη γι’ αυτό  δεν μπορούν να μεταφερθούν εκεί.»

Επεσήμανε ακόμη τα προβλήματα που δημιουργούνται στη λειτουργία  των περιφερειακών Πανεπιστημίων αφού με το τελευταίο νομοσχέδιο της προηγούμενης  διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας αφαιρείτε το δικαίωμα στους δημοσίους υπαλλήλους να διδάσκουν σε σχολές.

Η πόλη θα πρέπει να εστιάσει, όπως είπε, στην καθιέρωση της 5η έδρας του ΔΠΘ  στο Διδυμότειχο για να μπορέσει αυτό να γίνει το 3ο και ισχυρό Πανεπιστήμιο στη χώρα.

Πηγή: ertnews.gr – Ορεστιάδα