Ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου παραμένει δήμαρχος Διδυμοτείχου μετά την εξέταση της ένστασης που είχε καταθέσει ο Χρήστος Τοκαμάνης

Δεν αλλάζει χέρια ο δήμος Διδυμοτείχου και παραμένει στο τιμόνι του ο νυν δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου. Η εξέταση της ένστασης που είχε καταθέσει ο επικεφαλής της παράταξης «Επί το Έργον» Χρήστος Τοκαμάνης κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι ο δήμος δεν θα ξανά οδηγηθεί στις κάλπες. Τα αρμόδια δικαστικά όργανα αποφάσισαν μετά από δύο αναβολές, να αποφανθούν χωρίς τελικά να ανατρέπεται το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας του Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 22 Ιανουαρίου και οι δύο άντρες είχαν περάσει το κατώφλι του πρωτοδικείου στην Αλεξανδρούπολη με τους δικηγόρους του πρώην δημάρχου να αναπτύσσουν διεξοδικά το σκεπτικό τους με βάση το οποίο θεωρούσαν πως από τα στοιχεία τα οποία και είχαν συγκεντρώσει, ότι υπήρξε κώλυμα κάποιων υποψηφιοτήτων, άρα όπως είχαν πει, δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιοι και να συμμετάσχουν στις εκλογές, θα έπρεπε να είχαν αποκλειστεί, αντιθέτως διεκδίκησαν την ψήφο και μάλιστα κάποιοι απ΄ αυτούς όχι μόνο δεν πήραν μέρος αλλά εκλέχτηκαν κιόλας.

Επιπλέον, οι δικηγόροι του κυρίου Τοκαμάνη είχαν κάνει λόγο για επηρεασμό κατά την άσκηση της ψηφοφορίας δημοτών, εστιάζοντας στα διπλά ψηφοδέλτια που είχαν εντοπιστεί, υποστηρίζοντας την άποψη τους περί νόθευσης και παραβίασης της ελεύθερης βούλησης και θεωρώντας πως όλα αυτά συνιστούν επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας.

Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου: “Έγκυρο το εκλογικό αποτέλεσμα επανεκλογής στο Δήμο Διδυμοτείχου”

Μία περίοδος πολύμηνης παραφιλολογίας και αναμονής, έφτασε επιτέλους στο τέλος της.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης (Εκλογοδικείο), λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα δεδομένα της εκλογικής αναμέτρησης της 8ης Οκτωβρίου 2023, αποφάνθηκε για την εγκυρότητα της επανεκλογής του κου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, ως Δημάρχου Διδυμοτείχου, απορρίπτοντας το μεγαλύτερο μέρος των αιτιάσεων της παράταξης του κ.Τοκαμάνη.

Δυστυχώς, αυτή η επιφανειακή προσέγγιση εκ μέρους της παράταξης του κου Τοκαμάνη, άφησε μέχρι και σήμερα ανυπόστατες «διαρροές» περί ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος.

Εμείς από την πλευρά μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτου παρατάξεως, που αγνοώντας πρακτικές του παρελθόντος, προσπαθούν πάντοτε για το καλύτερο αυτού του Δήμου, και παράλληλα να ζητήσουμε ένα συγγνώμη για την όποια αναστάτωση προκλήθηκε εκ μέρους μας.

Η Δικαστική αυτή Νίκη, αν και διαφαινόμενη, επισφραγίζει το εκλογικό αποτέλεσμα των ίδιων των πολιτών, αλλά παράλληλα και τον κόπο και τις ενέργειες που καταβάλει ανελλιπώς η παράταξη μας από το 2019, προσπαθώντας πάντοτε για ένα καλύτερο Δήμο Διδυμοτείχου και ένα καλύτερο μέλλον για τους κατοίκους του.

Θα θέλαμε να ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους δικηγόρους Δρακούδη Μαρία, Πιστίκη Σμαράγδα και Βασματζίδη Χρήστο για την αρτιότητα της εργασίας τους και την συμμετοχή τους σε αυτή την θετική έκβαση. Όλοι μαζί πλέον κοιτάμε την επόμενη μέρα”.