Ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος νέος πρόεδρος του ΕΟΦ

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη διορίστηκε ως Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, Καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Βαθύς γνώστης του φαρμάκου, ασκεί τα καθήκοντά του στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στην Αλεξανδρούπολη 24 χρόνια, από το 1999. Το όνομά του άρχισε να ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα για τη συγκεκριμένη θέση του προέδρου του ΕΟΦ, που, να θυμίσουμε, ήταν «ακέφαλος» για πάνω από έναν μήνα μετά την απομάκρυνση του τέως προέδρου Δημήτρη Φιλίππου.

Ο ίδιος ο κ. Μανωλόπουλος όλο αυτό το διάστημα απέφευγε να συζητά τη φημολογία. Ώσπου αργά το βράδυ χθες βγήκε η επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας, στην οποία αναφερόταν η συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού.

Οι πρώτες δηλώσεις του προέδρου του ΕΟΦ στην Βίκυ Καρατζαφέρη και το mononews.gr:

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΦ φαίνεται να γνωρίζει ήδη τι απαιτεί ο νέος του ρόλος, η νέα του θέση.

Στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε: «Είναι ένας νέος, σημαντικός ρόλος. Είναι πολύ αξιόλογο το ΔΣ. Ανυπομονώ να δουλέψω μαζί τους, ξέρουν καλά το φάρμακο».

Στην ερώτησή ποια είναι η προτεραιότητά του για τον Οργανισμό, επεσήμανε: «Θα ενημερωθώ για τις προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας, οι οποίες αφορούν στην αναδιοργάνωση του ΕΟΦ και στην εξωστρέφεια. Η εξωστρέφεια και η καλύτερη ενημέρωση είναι σημαντικά και εκεί στοχεύουμε. Είναι φλέγοντα τα θέματα ομαλής ροής των φαρμάκων στην αγορά. Ό,τι πρέπει να γίνει, θα γίνει. Ο ΕΟΦ εκτελεί την πολιτική του Υπουργείου Υγείας, θέλουμε όλοι το καλύτερο για τους πολίτες».

Όσο για το αν η επιλογή του αποτέλεσε έκπληξη για εκείνον, απάντησε: «Αρχικά ναι, ωστόσο πριν από την επίσημη ανακοίνωση προηγήθηκαν αρκετές συζητήσεις».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Υγείας, τον τελευταίο μήνα υπήρξαν αρκετοί επίδοξοι «μνηστήρες», οι οποίοι έθεσαν εαυτούς στη διάθεση του κ. Χρυσοχοΐδη για τη συγκεκριμένη θέση – «ηλεκτρική καρέκλα» για κάποιους.

Συγχαρητήρια από τη Διοίκηση του ΔΠΘ

Σε μήνυμά της η Διοίκηση του ΔΠΘ εκφράζει εκ μέρους ολόκληρης της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου, τα θερμά τους συγχαρητήρια στον κ. Μανωλόπουλο. «Ο κ. Μανωλόπουλος υπηρετεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης από το 1998. Η επιλογή του από τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη θέση αυτή, επιβεβαιώνει το υψηλό ερευνητικό και ακαδημαϊκό έργο που επιτελείται στο Ίδρυμα μας. Παράλληλα αποτελεί σημαντική αναγνώριση της επιστημονικής του αριστείας και ξεχωριστή τιμή τόσο για τον ίδιο, όσο και για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του» τονίζεται στο μήνυμα.