Ο επικεφαλής του «Είναι στο χέρι μας» Σάκης Παπανδρέου ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος στον Έβρο που εκλέχθηκε και στα δύο συνδικαλιστικά όργανα, στην ΠΕΔ και στην ΚΕΔΕ

Η ανακοίνωση της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών Δήμου Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας»

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στην Κομοτηνή οι εκλογές των δημάρχων και δημοτικών συμβούλων της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στα συνδικαλιστικά όργανα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ, καθώς και στην ΚΕΔΕ, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος που αποτελεί το πανελλήνιο συνδικαλιστικό όργανο της τοπικής αυτοδιοίκησης σε επίπεδο δήμων.

Η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών «Είναι Στο Χέρι Μας», διατηρώντας πάντα την αυτονομία της και την πολιτική της ανεξαρτησία, συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Αυτοδιοικητικής Κίνησης, το οποίο έκανε την μεγάλη έκπληξη εκλέγοντας 4 εκπροσώπους στην ΠΕΔ και 2 στην ΚΕΔΕ. Η μεγάλη επιτυχία που αφορά την Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών είναι ότι ο επικεφαλής της Σάκης Παπανδρέου, είναι ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος στον Έβρο από όλους τους συνδυασμούς που εκλέχθηκε και στα δύο συνδικαλιστικά όργανα, στην ΠΕΔ αλλά και στην ΚΕΔΕ!

Θεωρούμε την εκπροσώπηση της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών σε αυτά τα όργανα πολύ σημαντική, γιατί συμπίπτει σε μία χρονική καμπή όπου η νεοφιλελεύθερη επέλαση της κυβέρνησης της ΝΔ συμπαρασύρει μαζί της και τους Δήμους, θέλοντας να επιβάλλει ιδιωτικοποιήσεις όλων των υπηρεσιών των Δήμων μέσω των δημάρχων που υποστηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία.
Eίναι πραγματικά απαραίτητο να υπάρχει μία ισχυρή φωνή σε αυτά τα συνδικαλιστικά όργανα, που θα καταγγέλει και θα αποτρέπει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τους Δήμους της χώρας μας.Τον ρόλο της εφαρμογής αυτών των σχεδιασμών για την περιφέρεια μας τον ανέλαβε μετά χαράς ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης. Του διαμηνύουμε ότι θα μας βρίσκει συνέχεια απέναντι του.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συνάδελφους αιρετούς της Περιφέρειας που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Αυτοδιοικητικής Κίνησης, όπως και όσους ψήφισαν τον εκπρόσωπο της Κίνησης μας, Σάκη Παπανδρέου. Θα συνεργαστούμε με όλες τις υγιείς δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης για να αποτρέψουμε το ξεπούλημα των υπηρεσιών που επιχειρείται στους Δήμους και να δώσουμε μάχη όλοι μαζί, ούτως ώστε να σταματήσουν να είναι πλέον οι Δήμοι οι κυριότεροι θύλακες διαφθοράς σύμφωνα με τις εκθέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη.