Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Ορεστιάδα

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί φέτος η παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Ορεστιάδας. Η παρέλαση θα περιοριστεί σε συνολική χρονική διάρκεια 60 λεπτών και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας για την καταπολέμηση του covid-19, καθώς και για τον περιορισμό της αύξησης των κρουσμάτων, τα τμήματα των σχολείων και των συλλόγων που θα παρελάσουν καλούνται να τηρήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

  • Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να παρελάσουν με τους σημαιοφόρους και παραστάτες και με μία μικτή διμοιρία 40 μαθητών ή με δύο (μία αρρένων και μία θηλέων) ίσου συνολικού αριθμού, τηρουμένης της απόστασης του 1 μέτρου μεταξύ των παιδιών.
  • Οι πολιτιστικοί σύλλογοι και τα λοιπά σωματεία να παρελάσουν μόνο με τους σημαιοφόρους και παραστάτες.
  • Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για όλους όσοι συμμετέχουν στην παρέλαση.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

7:00Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών της πόλης.  Η φιλαρμονική του Δήμου θα παιανίσει θούρια και εμβατήρια.  
8:00Επίσημη έπαρση  της σημαίας στην κεντρική Πλατεία της Ορεστιάδας. Τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Τμήμα και η φιλαρμονική του Δήμου.  
10:00Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον κ.Δρασιούδη Ιωάννη, Διευθυντή του  6ου Δημοτικού Σχολείου  ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟΥ. Στη δοξολογία θα προσέλθουν μόνο οι σημαιοφόροι των Σχολείων, με τον/την επικεφαλής εκπαιδευτικό Στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, τιμές θα αποδώσει το Στρατιωτικό Τμήμα και η φιλαρμονική του Δήμου Ορεστιάδας

11:00     Δεξίωση Δημάρχου για τους εκπροσώπους των Αρχών

11:30Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων από: ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ -ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ -ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ» – Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ – ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ -ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ 3ΗΣ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΡΙΜΙΝΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ Β. ΕΒΡΟΥ ΕΝΩΣΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ / ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΡΙΜΙΝΙΤΩΝ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                                                            Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων. Εθνικός ΎμνοςΣτο χώρο του Ηρώου τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Τμήμα και η φιλαρμονική του Δήμου ΟρεστιάδαςΤέλος της κατάθεσης των στεφάνων .
 .
12:00    Π α ρ έ λ α σ η μπροστά από το χώρο των επισήμων στην οδό Κων/λεως της  Ορεστιάδας με κατεύθυνση από Ν προς Β, της μαθητικής νεολαίας, του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών, των Προσκόπων, των Πολιτιστικών Συλλόγων και Στρατιωτικών τμημάτων. Οι θέσεις των επισήμων θα τοποθετηθούν στην κεντρική πλατεία και στο ύψος της διασταύρωσης των οδών Κων/λεως και Β. Κων/νου.  

Στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Ορεστιάδας θα πραγματοποιηθούν επίσης παρελάσεις σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα της κάθε κοινότητας.