Ο Δήμος Ορεστιάδας στο 14ο OTS Forum

Το 14ο ετήσιο Forumτης OTS με θέμα: «Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός στο τραπέζι των συζητήσεων» πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Στο forum συμμετείχε και ο Δήμος Ορεστιάδας, ο οποίος με Δελτίο Τύπου αναφέρει:

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κος Βασίλειος Μαυρίδης συμμετείχε με 9 στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου Ορεστιάδας στο 14ο ετήσιο Forumτης OTS με θέμα: «Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός στο τραπέζι των συζητήσεων», το οποίο ξεκίνησε τις εργασίες του την  Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022, στο RamadaPlazaThrakiστην Αλεξανδρούπολη, παρουσία πλήθους αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών. 

Στη θεματική ενότητα της πρωινής κεντρικής εκδήλωσης, στελέχη της διοργανώτριας εταιρείας έφεραν στο επίκεντρο της συζήτησης τη νέα γενιά εφαρμογών Open1, τα Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα Ενδοεπιχειρησιακού Σχεδιασμού της OTS, τα οποία απευθύνονται προς όλες τις βαθμίδες της Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με βασικό πυλώνα τον ανασχεδιασμό και την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών. Τις ομιλίες πλαισίωσαν, με τις εισηγήσεις τους, στελέχη της Αυτοδιοίκησης. Μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες καλές πρακτικές για την καθοριστική μείωση των εσωτερικών διαδικασιών και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.

Η δεύτερη ημέρα του 14ου OTS Forum ξεκίνησε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, με το όραμα για την  Ψηφιακή Ελλάδα και την προαγωγή του οικονομικού μετασχηματισμού της χώρας να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο ενός μακροπρόθεσμου σχεδιασμού έλαβαν χώρα, τρεις παράλληλες εκδηλώσεις: για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των Πόλεων (Smart Cities), των Περιφερειών και το Ψηφιακό Μέλλον των Επιχειρήσεων Ύδρευσης.

Την τελευταία ημέρα τα ηνία των συζητήσεων για την Αυτοδιοίκηση του 2030 και το μέλλον των πόλεων, ανέλαβαν, σε στρογγυλό τραπέζι, αιρετοί και καταρτισμένα στελέχη εταιρειών με πολυετή εμπειρία στον χώρο.

Τη συζήτηση άνοιξε ο δήμαρχος Ορεστιάδας κος Βασίλειος Μαυρίδης ,ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού για τους ΟΤΑ αλλά και στα  προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν σε επίπεδο υποδομών και στελέχωσης των υπηρεσιών των δήμων με επιστημονικό προσωπικό και κυρίως, στην εξασφάλιση της οικονομικής μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Οι εργασίες του  14ου OTS Forum, ολοκληρωθήκαν με οδοδείκτη το συνεργατικό πλαίσιο και το ψηφιακό αύριο της Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.