Ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή 12 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη

Στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθεί την Παρασκευή 12 Μαΐου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στις 10.30 στον πεζόδρομο Μιαούλη & Λ. Δημοκρατίας (έναντι του Δημαρχείου Αλεξανδρούπολης), όπου θα έχει την ευκαιρία να ακούσει και να συνομιλήσει με κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής για την εγκατάλειψη και την ερήμωση που βιώνει ο νομός τα τελευταία χρόνια.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένεται να ενημερωθεί για έργα δεκάδων εκατομμυρίων τα οποία είχαν ψηφιστεί από την κυβέρνηση του και τα οποία δεν έχουν προχωρήσει ούτε στο ελάχιστο. Έργα τα οποία απεντάχθηκαν τελείως, όπως η αποκατάσταση των παλαιών μεταλλείων της Κίρκης, αλλά και για την «αποψίλωση» του Έβρου από κρίσιμες υπηρεσίες και υποδομές, ζωτικές για τους πολίτες και την κοινωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει τις βασικές κατευθύνσεις για έναν νέο μοντέλο ανάπτυξης για τον Έβρο και ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη.

Ένα μοντέλο ανάπτυξης όπου με «βασικούς άξονες, τη μεταποίηση, την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στη γεωργία, τον εκσυγχρονισμό των δικτύων και την επέκταση διασύνδεσης των μεταφορών.
Με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, ώστε να θα μετατραπεί ο Έβρος σε ένα πραγματικό ενεργειακό, διαμετακομιστικό, εμπορικό κέντρο διεθνούς εμβέλειας για ολόκληρη τη ΝΑ Ευρώπη.

Παράλληλα αναμένεται να αναφερθεί στη μη απόδοση του μεταφορικού ισοδύναμου, αλλά στα άκρως αναγκαία μέτρα στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζόμενων σε αυτές. Όπως η άμεση επιδότηση του λειτουργικού, ενεργειακού, μεταφορικού και εργασιακού κόστους για μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι ποίες δραστηριοποιούνται σε παραμεθόριες περιοχές όπως ο Έβρος.

Μέτρα απαραίτητα για να γίνει ο Έβρος ελκυστικός για νέες επενδύσεις δίνοντας κίνητρο στους νέους να παραμείνουν αλλά και να επιστρέψουν στον τόπος τους, προσελκύοντας ταυτόχρονα εργαζόμενους και νέους επαγγελματίες. Για να κερδίσει ο Έβρος το στοίχημα της ανάπτυξης. Με βιωσιμότητα και σταθερότητα, έχοντας πάντα ως στόχο, τη μείωση των ανισοτήτων, την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά και τη δημογραφική ενίσχυση της περιοχής