Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου: Πρόταση του Διεθνούς Πανεπιστημίου για μεταφορά στην Αλεξανδρούπολη

Ένα “καζάνι” που “βράζει”, είναι από την περασμένη Πέμπτη το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος μετά την εισήγηση για συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων.

Ο προϊστάμενος της Διοικούσας του ΔΙΠΑΕ κ. Αθ. Καίσης προτείνει μέσω της εισήγησης του τη μεταφορά του τμήματος Νοσηλευτικής από το Διδυμότειχο στην Αλεξανδρούπολη, επικαλούμενος την ύπαρξη του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά προτείνετε τη μεταφορά της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου στο Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης επικαλούμενος την ύπαρξη του, όπου δίνεται η δυνατότητα πρακτικής και εν γένη άσκησης των φοιτητριών και φοιτητών.

Ωστόσο, το Υπουργείο Παιδείας, εδώ και καιρό, έχει δεσμευτεί για το θέμα της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου και έχει διαβεβαιώσει στους αρμόδιους για τη μεταφορά του τμήματος Νοσηλευτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), κάτι το οποίο έβρισκε σύμφωνο το ΔΠΘ.

Με την εισήγηση αυτή όμως, εντείνεται η αγωνία και ο κίνδυνος απομάκρυνσης της σχολής από το Διδυμότειχο, αφού μέχρι στιγμής δεν έγινε καμιά ενέργεια που να βελτιώνει τη λειτουργία ή να δεσμεύει ότι η έδρα θα παραμείνει στο Διδυμότειχο.

Παράλληλα, προτάσεις για συγχωνεύσεις τμημάτων ζήτησε η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως από τους Πρυτάνεις Πανεπιστημίων, η οποία συγκεκριμένα είχε υποβάλει πρόταση ώστε κάθε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, να υποβάλει μια σειρά από στοιχεία που αφορούν στην οργάνωση, τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα των προγραμμάτων σπουδών τους.

Να θυμίσουμε, πώς πραγματοποιήθηκαν πολλές κινητοποιήσεις με συμμετοχή όλων των φορέων και των πολιτών του Διδυμοτείχου και της ευρύτερης περιοχής , ώστε να μην γίνει η μεταφορά του Τμήματος Νοσηλευτικής από το Διδυμότειχο.