Νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με 13 μονάδες διαφορά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς με καταμετρημένο το 75% των ψήφων έχει σημαντικό προβάδισμα έναντι της Έφης Αχτσιόγλου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης συγκεντρώνει ποσοστό 56,69% και η κ. Αχτσιόγλου 43,31% στο 75% των εκλογικών τμημάτων.

Η Έφη Αχτσιόγλου που λίγο πριν τις 23:00 τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του, έκανε της πρώτες δηλώσεις της με το που έφτασε στα γραφεία της Κουμουνδούρου.

Η Έφη Αχτσιόγλου με υψωμένη τη γροθιά προς το πλήθος που την αποθέωνε, παρά την ήττα της, στάθηκε τόσο στο αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών, όσο και στο πώς αποτυπώνεται η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Ολοκληρώθηκε αυτή η κορυφαία διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε μεγάλη συμμετοχή, κάτι που έδειξε ότι η κοινωνία κοιτάζει προς εμάς. Ευχαριστώ κάθε έναν από όσους ήρθαν και ψήφισαν.

Ήταν ένα δυναμικό μήνυμα για τον κόσμο που δείχνει ότι θα είναι παρόν για τις μεγάλες κοινωνικές μάχες που έρχονται.

Έδωσα συγχαρητήρια στον Στέφανο Κασσελάκη και του ευχήθηκα καλή επιτυχία στο νέο του αγώνα.

Αυτός ο νέος αγώνας απαιτεί να ασκήσουμε δυναμική αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία».

Στέφανος Κασσελάκης: «Σήμερα το φως κέρδισε, η ελπίδα συλλογικά γίνεται το μέλλον»

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε στις πρώτες δηλώσεις του. Μάλιστα, συνέστησε ηρεμία σε όσους φώναζαν.

«Η σκέψη μου είναι πρώτα απ’ όλα με τους πληγέντες στην Θεσσαλία οι οποίοι έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίες. Είναι αυτή τη στιγμή μόνοι τους και έχουνε μπροστά τους μία άλλη μεγάλη δυσκολία. Εύχομαι η πολιτεία να σταθεί στο πλευρό τους και να λάβει κάθε προληπτικό μέτρο. Από εδώ και πέρα έχουν την υποστήριξη όλων μας» είπε ο νέος πρόεδρος του κόμματος και υπογράμμισε ότι το πρώτο του ταξίδι θα είναι στην Κύπρο.

Στη συνέχεια είπε: «Έχω να πω μερικά ευχαριστώ, πρώτα απ’ όλα ευχαριστώ τα 150.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή αλλά και σήμερα. Έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και θα μείνει εδώ και θα κερδίζει από δω και πέρα». Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Νίκο Παππά αλλά και όλους τους εθελοντές της καμπάνιας του, που όπως είπε «δεν θα ήμασταν εδώ απόψε, χωρίς αυτούς».

«Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Αλλά και τη δική μου προσωπική οικογένεια, τον Τάιλερ και την σκυλίτσα μου. Επικοινώνησα με την Έφη Αχτσιόγλου και της έδωσα συγχαρητήρια για τον αγώνα που έδωσε και της είπα ότι την εκτιμώ και ότι προσβλέπω στη συνεργασία της. […] Δεν είμαι φαινόμενο, είμαι η φωνή μιας κοινωνίας. Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ. Στους πολέμους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι τίποτα. Αλλά στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος».

Στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ψήφισαν 133.261 μέλη. Στο σύνολο η κάλπη συγκέντρωσε περίπου 15.000 λιγότερες ψήφους σε σχέση με την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Σημειώνεται πως κατά τον πρώτο γύρο είχαν προσέλθει στις κάλπες 148.821 μέλη.

Τελικά αποτελέσματα στον Έβρο:

Σαρωτική νίκη του Στέφανου Κασσελάκη δείχνουν τα αποτελέσματα στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ στο Β΄γύρο

Στην Ορεστιάδα στο τμήμα 37911 ψήφισαν 180

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: 61

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: 117

Αλεξανδρούπολης Εκλογικό 3771 Ψήφισαν 312

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: 122

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: 190

Διδυμότειχο Ψήφισαν 85

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: 20

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: 65

Τυχερό Ψήφισαν 53

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: 14

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: 39

Σαμοθράκη Ψήφισαν 63

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: 41

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: 21