Νεό Διοικητικό Συμβούλιο για το Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Ν. Ορεστιάδας

Νέος πρόεδρος ο κ. Βασίλης Παπαμιχαήλ

Για πρώτη φορά δεν έθεσε υποψηφιότητα μετά από 50 χρόνια ο κ. Πασχάλης Μαυρίδης

Πραγματοποιήθηκαν προχθές, Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 οι καθιερωμένες Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των Μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού μας Συλλόγου «Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας».


Στην συνέχεια, έγινε και η κατανομή αξιωμάτων μεταξύ των νεοεκλεγέντων Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και είναι η εξής:
Νέος Πρόεδρος ο κ. Βασίλης Παπαμιχαήλ
Αντιπρόεδρος η κ. Βέρα Μαυρίδου
Γενική Γραμματέας η κ.Τούλα Κουρουμιχάκη
Ταμίας ο κ. Δημήτρης ΜαυρίδηςΜέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Βαγγέλης Κατσουλίδης, ο κ. Γιώργος Κυρτσόπουλος και η
κ. Χρύσα Πόντικα.
Αναπληρωματικά Μέλη του Δ.Σ. η κ. Μαρία Αραμπατζή
και ο κ. Πασχάλης Αναστασιάδης.

Για πρώτη φορά από την ίδρυση του Συλλόγου (21 Νοεμβρίου 1973) ο κ. Πασχάλης Μαυρίδης δεν έθεσε υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο, κάνοντας λίγο στο πλάι για την νέα γενιά και κλείνοντας έτσι μια περίοδο μισού αιώνα, όπου υπηρέτησε ενεργά και εκπροσώπησε το Μουσείο από διάφορες διοικητικές και μη θέσεις.

Ένας πιστός «εργάτης» του πολιτισμού, της παράδοσης, της λαογραφίας και της ιστορίας στην περιοχή μας, από τα ιδρυτικά στελέχη του Λαογραφικού Μουσείου και της Ενόργανης Θρακικής Χορωδίας, συγγραφέας τριών ιστορικών βιβλίων για την Ορεστιάδα μας, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου και Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά κυρίως παντοτινά δάσκαλος, όπως αναφέρει και ο ίδιος ως κύρια ιδιότητά του, με την παρουσία του σφράγισε μια τεράστια χρονική περίοδο στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του Βορείου Έβρου. Ο ίδιος βέβαια δήλωσε πως θα παραμείνει ενεργό Μέλος του Μουσείου, του πολιτισμού και της παράδοσης, δίνοντας κουράγιο σε εμάς, τους κάπως νεότερους, να ακολουθήσουν τον δρόμο που χάραξε ο ίδιος…