Νέα υποβάθμιση σε παρεχόμενες υπηρεσίες στον Έβρο με το επικείμενο κλείσιμο ενός ακόμη υποκαταστήματος τράπεζας στο Σουφλί

Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζει ο Δήμος Σουφλίου, καλεί βουλευτές και Περιφέρεια να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενώ προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν ανάλογες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία και τους φορείς της

 

Την έντονη δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας, η οποία διαμαρτύρεται έντονα για την ολοένα και μεγαλύτερη αποδυνάμωσή της, εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σουφλίου με ομόφωνο Ψήφισμα που εξέδωσε σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Alpha Bank στο Σουφλί.

Το Ψήφισμα αναφέρει:

Την 15-01-2020, στο Σουφλί, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουφλίου συνήλθε και συνεδρίασε στην αίθουσα συνεδριάσεων αυτού (με την υπ’ Αρ. 5/2020 απόφαση) στο Δημοτικό Κατάστημα, και ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ, τη σύνταξη του παρόντος ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, που αφορά το επικείμενο κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Alpha Bank στο Σουφλί.

Με μεγάλη μας λύπη, αλλά και έκπληξη πληροφορηθήκαμε για το επικείμενο κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Alpha Bank που λειτουργεί στο Σουφλί, στην έδρα του Δήμου Σουφλίου στο Νομό Έβρου.

Με το παρόν ψήφισμά μας εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια όλης της τοπικής κοινωνίας, η οποία μετά την ανακοίνωση της είδησης διαμαρτύρεται έντονα για την ολοένα και μεγαλύτερη αποδυνάμωσή της.

Επιπλέον, εκφράζουμε και τη δική μας προσωπική δυσαρέσκεια, αφού ως δημοτική αρχή καταβάλλουμε επίμονες προσπάθειες για την αναβάθμιση της περιοχής και μάλιστα σε εποχές οικονομικής στενότητας και περιορισμένων δυνατοτήτων.

Έχοντας ως Δήμος καθημερινή και διαρκή επαφή με τους πολίτες, τους τοπικούς φορείς ανάπτυξης, επαγγελματίες, σωματεία επαγγελματιών και συνταξιούχους της περιοχής, σας ενημερώνουμε ότι η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης θα επέφερε μεγάλες αρνητικές συνέπειες για το σύνολο της περιοχής.

Το συγκεκριμένο Υποκατάστημα στο Σουφλί εξυπηρετεί 15.000 κατοίκους του Δήμου μας, οι οποίοι θα υποστούν μια απίστευτη ταλαιπωρία εξαιτίας της απόφασής σας να κλείσει. Επί χρόνια το κατάστημα της Alpha Bank είχε μια ισχυρή παρουσία στο Δήμο και δημιούργησε αίσθημα χρηματοπιστωτικής ασφάλειας και ικανότητας παρά τις αντιξοότητες που βιώνουμε.

Επιπλέον, υπάρχει και το κομμάτι της κοινωνικής προσφοράς, αφού στο Δήμο Σουφλίου πολλοί συναλλασσόμενοι, όπως υπερήλικες συνταξιούχοι και μισθωτοί, θα πρέπει να διανύουν πολλά χιλιόμετρα χρησιμοποιώντας δικό τους μεταφορικό μέσο ή ταξί ή τις συγκοινωνίες, καταβάλλοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, για μια συναλλαγή που ενδεχομένως η αξία της να είναι πολύ μικρότερη από το τίμημα της μετάβασης, φυσικά με τις χαμηλές τους συντάξεις, δύσκολα θα μπορούν να ανταποκριθούν στα παραπάνω έξοδα που προκύπτουν από τον παραπάνω λόγο.

Αναμένουμε μια ανακοίνωση από πλευράς Alpha Bank για το τι πρόκειται να κάνει, ελπίζοντας να αποφασίσει το αυτονόητο και αναπτυξιακά χρήσιμο, δηλαδή τη συνέχεια της λειτουργίας του Υποκαταστήματος στο Δήμο μας, ώστε να συνεχίσει να χαίρει της εμπιστοσύνης του κόσμου και των επιχειρηματιών της περιοχής.

Ως πολίτες και επαγγελματίες που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στο Δήμο Σουφλίου ζητάμε μια ξεκάθαρη και ειλικρινή απάντηση. Οι τράπεζες είναι εργαλεία εξυπηρέτησης της οικονομίας, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, όχι μόνο μηχανισμοί του κέρδους!

Οι Βουλευτές του νομού Έβρου, καθώς και η Περιφερειακή Ενότητα του νομού μας θα πρέπει να αναλάβουν κι αυτοί τις ευθύνες τους για το θέμα που προέκυψε, ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστα φαινόμενα, όπως η μία Υπηρεσία μετά την άλλη να «κλείνουν».

Είναι βέβαιο και σας ενημερώνουμε υπεύθυνα γι’ αυτό, πως σε περίπτωση που επιμείνετε στην απόφασή σας, θα υπάρξουν και οι ανάλογες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία και τους φορείς της. Αν εμείνετε στην παράλογη απόφασή σας, θα διακοπεί οποιαδήποτε συνεργασία, τόσο του εμπορικού κόσμου, όσο και πάρα πολλών δημοτών μας με την Alpha Bank.

Πιστεύοντας ότι τελικά θα αποφασίσετε υπέρ της καλύτερης αναπτυξιακά επιλογής, θεωρούμε ότι θα πρέπει να επανεξετάσετε την πρόθεσή σας προς την κατεύθυνση της συνέχισης λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Alpha Bank στην έδρα του Δήμου Σουφλίου.

 

Η βουλευτής Έβρου Νατάσα Γκαρά κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα

 

Ερώτηση για τα λουκέτα στα τραπεζικά υποκαταστήματα στον Έβρο κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου, Ν. Γκαρά. Στην ερώτησή της η Βουλευτής κάνει αναφορά στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουφλίου, το οποίο και απορρίπτει κατηγορηματικά το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Alpha Bank στο Σουφλί.

Παράλληλα, η Βουλευτής αναφέρεται και στο λουκέτο που μπήκε πολύ πρόσφατα σε άλλο τραπεζικό υποκατάστημα στους Μεταξάδες, αλλά και το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Eurobank στο Διδυμότειχο που πληροφορίες το θέλουν να συμβαίνει από μέρα σε μέρα. Επιπλέον γίνεται λόγος και στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Σαμοθράκη που είχε συμβεί λίγο παλαιότερα.

Η κα Γκαρά επισημαίνει ότι είναι λάθος να στέλνετε το μήνυμα πως στην ακριτική Ελλάδα παύουν να λειτουργούν βασικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ειδικά σε περιοχές όπως το Σουφλί, το Διδυμότειχο, οι Μεταξάδες, η Σαμοθράκη. Και είναι εξοργιστικό να συμβαίνει αυτό τη στιγμή που τα τραπεζικά ιδρύματα συνεχίζουν να χρεώνουν όλο και περισσότερο τους πολίτες.

Κλείνοντας η κα Γκαρά ρωτάει τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων τι προτίθεται να κάνει ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του υποκαταστήματος της Alpha Bank στο Σουφλί, αλλά και σε ποιες παρεμβάσεις θα προχωρήσει ώστε να αναστραφεί η πορεία των τελευταίων μηνών που φέρνει τα τραπεζικά υποκαταστήματα στον Έβρο να κλείνουν το ένα μετά το άλλο.