Νέα παράταση στη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης έως 31/5

Πρόκειται για τη δεύτερη παράταση που δίνει το υπουργείο Οικονομικών – η πρώτη αφορά το διάστημα 1-15 Μαΐου- προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα οι ιδιοκτήτες ακινήτων που σήμερα, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, δεν μπορούν να μεταβούν στην δεύτερη κατοικία τους ή στο εξοχικό τους να μπορέσουν να το κάνουν για να γεμίσουν τους καυστήρες τους με φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης.
Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κινείται στην περιοχή των 70 λεπτών ανά λίτρο με εκατοντάδες καταναλωτές να σπεύδουν να παραγγείλουν μεγάλες ποσότητες προκειμένου να επωφεληθούν από τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές και να έχουν γεμάτους τους καυστήρες τους για το επόμενο χειμώνα.

Η αναλυτική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών
«Το Υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, δίνει νέα παράταση στη δυνατότητα αγοράς πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ). Η σχετική προθεσμία έληγε στις 15 Μαΐου και με την υπουργική απόφαση παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαΐου.
Η νέα παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω της αυξημένης ζήτησης και για να διευκολυνθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι καταναλωτές να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης σε χαμηλή τιμή. Παράλληλα, το συγκεκριμένο μέτρο θα ενισχύσει την αγορά καυσίμων, που έχει πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού»