Νέα μέτρα για τα φαρμακεία

Νέα μέτρα λαμβάνονται στα φαρμακεία εξαιτείας της εξάπλωσης που σημειώνει ο κορονοϊός, όπου οι επισκέπτες μπορεί να εξυπηρετούνται ακόμη και από ρολά ασφαλείας.

Ειδικότερα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) εξέδωσε συστάσεις – μέτρα προς τα φαρμακεία έτσι ώστε να προστατευθούν από τον κορονοϊό οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες.

Οι συστάσεις του ΠΦΣ:
Τοποθέτηση plexiglas στον χώρο του πάγκου του φαρμακείου (όπως στα γκισέ των τραπεζών).
Χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης.
Συχνότατος αερισμός όλου του εσωτερικού χώρου.
Αποφυγή συνωστισμού εντός του χώρου του φαρμακείου με την είσοδο μόνο ενός ατόμου για κάθε ασθενή και είσοδος το πολύ 2-3 πολιτών ταυτόχρονα, διατηρώντας πάντα απόσταση δύο τουλάχιστον βημάτων μεταξύ τους.
Απολύμανση σε τακτά χρονικά διαστήματα των χώρων των φαρμακείων (πατώματα,πάγκοι, λοιποί χώροι).
Περιορισμός επισκέψεων των αντιπροσώπων των εταιρειών.

Επίσης, ο ΠΦΣ έχει αποστείλει επιστολή προς τον yπουργό Υγείας με την οποία ζητά να δοθεί η δυνατότητα, σε όσα φαρμακεία το επιθυμούν, να εξυπηρετούν από θυρίδα ή μέσω των ρολών ασφαλείας.

«Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα φαρμακεία θα παραμείνουν ανοικτά σε όλη την διάρκεια και στην κορύφωση της πανδημίας, επιτελώντας το έργο τους απέναντι στην κοινωνία και στους πολίτες. Αυτό απαιτεί από όλους μας υπευθυνότητα και ψυχραιμία», αναφέρει ο ΠΦΣ. Συνιστά στα μέλη του να προχωρήσουν στην άμεση λήψη όλων ή μερικών των μέτρων που προτείνει «αντιλαμβανόμενοι την ιδιαιτερότητα της κάθε περίπτωσης, έτσι ώστε να συμβάλλουμε και εμείς στο έργο της πολιτείας και να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς την πανδημία».