Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα από το Μουσείο Νέας Ορεστιάδας

Στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας θα γίνονται και την εφετινή σχολική σεζόν τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα.

Για την επιμέλεια και την παρουσίαση των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων φροντίζουν εδώ και πολλά χρόνια η κ. Τούλα Κουρουμιχάκη, συνταξιούχος νηπιαγωγός και Γενική Γραμματέας του Μουσείου, η κ. Γιάννα Κολοκοτρώνη, συνταξιούχος δασκάλα και ο κ. Γιάννης Σιωπίδης, συνταξιούχος δάσκαλος και πρώην Αντιπρόεδρος του Μουσείου.

Παρακαλούμε τους Διευθυντές των Σχολικών μονάδων για την προώθηση της παρούσας ενημέρωσης στους δασκάλους και στους καθηγητές των σχολείων τους.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα ή θέλουν να συμμετέχουν οι μαθητές των τάξεών τους σε κάποιο από αυτά, μπορούν να τηλεφωνούν καθημερινά (εκτός Δευτέρας) και ώρες 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι στο Μουσείο, στο τηλέφωνο 2552028080.

Το κόστος συμμετοχής είναι συμβολικό, ένα ευρώ για κάθε μαθητή, ενώ οι δάσκαλοι και τυχόν συνοδοί γονείς των παιδιών, παρακολουθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα δωρεάν.

Παράλληλα, αυτόν τον καιρό στο Μουσείο φιλοξενείται και μια περιοδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Θρακών Μνήμες» του Θρακιώτη εκπαιδευτικού, ζωγράφου και ποιητή Αυγερινού Μαυριώτη, με καταγωγή από το Αμόριο Διδυμοτείχου, ο οποίος μέσα από τα έργα του αποτυπώνει με έναν καθαρό και αυθεντικό τρόπο πτυχές της ιστορίας και του πολιτισμού της Θράκειας γης. Η έκθεση βρίσκεται στο ισόγειο του Μουσείου και θα είναι ανοιχτή για τους μαθητές όλων των σχολείων και όλο τον κόσμο μέχρι και την 28η Οκτωβρίου 2023.